Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2017 00:06

Помідори Дамські пальчики не тріскаються

Автор: www.teplichniku.ru
  Дамські пальчики — сорт невибагливий. Дає продовгасті плоди по 50–70 грамів, завдовжки 5–10 сантиметрів
Дамські пальчики — сорт невибагливий. Дає продовгасті плоди по 50–70 грамів, завдовжки 5–10 сантиметрів

— Про посадку нових сортів задумалася, коли 2015 року було втричі менше врожаю помідорів. Сіяла різні сорти, а виросли лише крупні. Пустила їх на салати. Для консервації нічого не залишилося. 2016-го виміняла в куми сорт Дамські пальчики. Зібрала з них насіння і цьогоріч посіяла. Ото знахідка. Їх можна закривати самі, чи робити асорті з огірками, кабачками й капустою.

Сорт невибагливий. Стебло виростає заввишки 0,5 м, тому не потрібно підв'язати. Дає продовгасті червоні плоди по 50–70 г, завдовжки 5–10 см.

— Головна перевага — плоди не тріскаються. Навіть коли перезрівають, тримаються на кущі. Також їх зручно перевозити.

Сіє в середині березня. Спочатку кладе насіння в розчин марганцівки, щоб знезаразити його. Змішує 300 г землі з городу, 1 кг торфу та 200 г перепрілого гною. Кількість можна збільшувати, дотримуючись пропорції.

— Не варто брати готового ґрунту для розсади. Має рости в землі з городу, куди потім пересадять. Інакше навіть найміцніша рослина не приживеться.

Насипає в контейнер землю та поливає водою. Робить рядки на відстані 3 см. Сіє насіння на глибину 1 см, загортає землею і накриває плівкою. Коли ґрунт підсихає, обприскує водою. Ставить у тепле місце з температурою не менш як +20°C. За тиждень-півтора насіння проросте. Після появи двох листків, пікірує їх в окремі горщики. Висаджує на город наприкінці травня. На одному "квадраті" можна садити сім-вісім кущів.

— Вибираю для томатів сонячне місце, де не дме вітер. Поливаю їх не щодня. Достатньо двічі на тиждень, під час засухи — чотири рази.

За сезон підживлює помідори чотири рази. Двічі — покупними мінеральними, а решта — курячим послідом. Його розводить у пропорції 1 кг посліду на 12 л води.

— Цей сорт боїться мозаїки томату. Тому крім обробки насіння, корисно обприскувати кущі слабким розчином марганцю чи калію.

Перший урожай можна збирати за 100–110 діб після посіву розсади.

Зараз ви читаєте новину «Помідори Дамські пальчики не тріскаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути