четвер, 05 листопада 2009 18:16

Озимий часник накривають сосновими гілками

Киянка Анастасія Шамалі, 56 років, торік висадила на дачі в місті Ніжин Чернігівщини озимий часник. Через зиму він вимерз.

— Цього року послухаю сусідку — накрию часник соломою. Заглибила його в ґрунт на 12 сантиметрів. Зверху притрусила тирсою, прикрила сосновими гілками. А коли випаде сніг, накладу ще соломи. Це дасть часнику вологу і спасе від вимерзання. Замерзає він при температурі нижче 25 градусів. Іще гине навесні, бо після відлиги завжди повертаються холоди. Різкий перепад температури врожай убиває. Якщо навесні мало дощів, рослину поливаю раз на два тижні.

Анастасія Шамалі викопує часник у червні.

— Орієнтуюся по стрілках. Пожовтіли — дозрів, більше рости не буде. Вони можуть бути на 10 сантиметрів. Їх зрізаю і вживаю окремо від зубчиків.

Не радить підживлювати рослину гноєм.

— Сусідка під часник кладе свіжий гній. Так робити не можна, бо буде схильним до інфекцій, у цибулині накопичаться нітрати. Рослина стане рихлою і буде погано зберігатися. Добре висадити трохи часнику між рядками полуниці. Він відганяє шкідників.

Зараз ви читаєте новину «Озимий часник накривають сосновими гілками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути