понеділок, 12 серпня 2019 05:05

Обліпиха Красуня дає 13 кілограмів плодів

— Обліпиха — ­безпрограшна ягода. Але щоб був урожай, біля неї треба походити. Перш за все — підживити, — розповідає Кирило Тарасюк, 40 років, із міста Бобринець Кіровоградської області. — Інакше ягоди хоч і вродять, та обпадуть. Це ознака дефіциту калію. Поповнюю його запаси обприскуванням.

Змішує по 2 ст. л. суперфосфату в гранулах і суміші універсал-мікро. Додає 1 ст. л. сірчанокислого калію і заливає добриво 10 л води. Або бере по 10 г сечовини та борної кислоти. Розчиняє це у 10 л води.

— Робив такі процедури у саду минулого літа. І все вдалося. Хоча ще справа і в путньому сорті. У мене це обліпиха Наран. З одного куща можна зібрати до 10 кілограмів плодів. Помаранчево-червоний сорт Красуня дозріває на тиждень пізніше, але дає 13 кілограмів плодів. Має легку кислинку.

Висаджує так, щоб між трьома жіночими кущами ріс один чоловічий. Відстань між саджанцями має бути 2 м. Стать рослини визначає за бруньками. У чоловічої вони вдвічі крупніші за жіночі й покриті п'ятьма-шістьма лусками. Жіночі бруньки довгі та лусок удвічі менше.

Зараз ви читаєте новину «Обліпиха Красуня дає 13 кілограмів плодів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути