вівторок, 28 травня 2019 00:20

Курячий перегній розводять двічі

— Підмітив, що не треба спішити з вивозом гною на город. Якщо немає де складати, розкидаю. Але відразу ж зариваю в землю. Інакше вивітрюється азот і перегній стане пустим, — розповідає Геннадій Масленко, 52 роки, із села Блощинці Білоцерківського району Київської області.

— Що глибше закопати, то менше буде доступу повіт­ря й тим довше гній розкладатиметься і дасть більше користі для рослин.

Прикопує перегній на глибину 20 см. Для приготування розчину у воду додає засоби від шкідників, наприклад, колорадських жуків. Гній розводить із водою в розрахунку 1 до 10.

— Коров'ячий гній найкращий варіант для підживлення городини. Корови з випасу запасають багато поживних елементів. Добре підживлює городину настій із курячого посліду. Але його треба більше розводити водою, щоб не попік рослину. Тому його настоюю до повного розчинення.

Заливає кілограм посліду на 10 л води. Перед поливом цей настій додатково ще розводять такою ж кількістю води.

— Гній свиней не підходить для підживлення. Він набагато бідніший за своїм складом. Крім того, ще й містить аміак, що палитиме рослини. Свинячий гній годиться лише для складання компостної ями.

Зараз ви читаєте новину «Курячий перегній розводять двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути