понеділок, 09 квітня 2018 05:35

Ягоди ремонтантної полуниці збирають усе літо

— Маю полуницю постійно. Сусіди перестали збирати ягоди, а я з городу ніколи не йду з порожніми руками, — каже 50-річна Ірина Складайко з Запитова Кам'янка-Бузького району на Львівщині. — А все тому, що купила на базарі ремонтантний сорт полуниці. Моя знайома продає насіння. Каже, всі дуже хвалять, бо родить довго.

Плоди ремонтантної полуниці починають достигати на початку червня, як у інших сортів.

— Мій сорт називається Діамант. Найбільше подобається, що полуницю не знищують шкідники і не чіпляються захворювання. Сорт стійкий до такого.

Ягоди важать 20–70 г, у деяких сортів — 100 г.

— Якщо посадити великоплідний сорт ремонтантної полуниці, наступного року можна зібрати маленькі ягоди. Щоб такого не було, я саджу з липня по вересень. Обриваю всі квіточки. Восени до морозів прибираю кущики. А грядки накриваю соломою, — говорить Ірина Складайко.

— Висаджую полуницю не густо, щоб їй вільно було. Там, де родюча земля і багато сонця. Хочу ще спробувати між рядками ростити часник. Кажуть, тоді слимаки не під'їдатимуть ягоди. Поливаю дуже часто, ледь не щодня. Червоне листя й вуса відриваю. Коли перший раз зберу ягоди, листя обрізаю. Іноді трохи розпушую ґрунт.

Є дрібноплідні і великоплідні сорти ремонтантної полуниці. Перші іноді називають суницями. У них не з'являються вуса. Врожай збирають до морозів.

Зараз ви читаєте новину «Ягоди ремонтантної полуниці збирають усе літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути