пʼятниця, 30 жовтня 2020 14:29

Зелень на кухні: як стильно розмістити горщики
11

Фото: idei-dekoru.com

Не обов'язково йти до магазину, аби наситити свій організм вітамінами. Все це можна вирощувати на балконі або підвіконнику. Цілий рік буде свіжа та безкоштовна зелень.

Кріп невибагливий у догляді. Насіння можна вимочити в теплій воді для кращого проростання. У горщик із землею висипати насіння кропу і присипати ще зверху трохи землею.

Петрушку виростити вже не так просто, як зелену цибулю чи кріп. Перед тим, як посіяти насіння петрушки, його варто замочити на півгодини. Краще завернути насіння у кілька шарів марлі. Потім можна садити у горщик і забезпечити рослину світлом. Після того, як насіння зійде, зелень потрібно прорідити – відстань між паростками має бути близько 4 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали родичку драцени, яка вражає кольором

Шпинат любить багато світла і тепла. Тому вазони з насінням краще не ставити в тінь, а одразу на підвіконня чи балкон. Перед посівом насіння шпинату варто замочити на кілька діб. Потім потрібно покласти у горщик із землею на відстані 4 см один від одного.

Базилік можна виростити зі стебла. Досить поставити його у воду і вже через 5 днів з'являться корені. Після цього посадити рослину до горщика і регулярно поливай, збризкуючи листочки водою. Коли буде 6 листків, треба обрізати верхівку базиліка, аби він почав кущитися.

Їсти свіжу петрушку, збагачену корисними речовинами й позбавлену нітратів можна не лише влітку, але й восени та навіть взимку. Для цього зелень вирощують в домашніх умовах - на підвіконні.

Якщо рослина ще росте на городі - її викопують та саджають у велику місткість, наповнену легким піщаним субстратом або звичайною садовою землею.

Зараз ви читаєте новину «Зелень на кухні: як стильно розмістити горщики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути