середа, 28 жовтня 2020 20:25

Показали родичку драцени, яка вражає кольором
8

Кімнатні вазони для лінивих: кордоліна росте майже без догляду
Фото: flo.discus-club.ru
Кімнатні вазони для лінивих: кордоліна росте майже без догляду
Кімнатні вазони для лінивих: кордоліна росте майже без догляду
Кімнатні вазони для лінивих: кордоліна росте майже без догляду
Кімнатні вазони для лінивих: кордоліна росте майже без догляду

Кордоліну часто плутають з драценою. Але в кордоліни ширші листки і різнокольорві вкрапленнями залежно від виду. Базовий колір кордилін — насичений зелений з білими, жовтими, кремовими, червоними, бузковими та рожевими візерунками.

Тепло та висока вологість — головні фактори для хорошого росту кордиліни в домашніх умовах чи офісах. У решті питань рослина невибаглива.

Освітлення

Ця рослина світлолюбна. Недостатнє освітлення часто призводить до тьмяності листків. Найкраще рослина буде себе відчувати на вікнах, звернених на захід або схід. Взимку квітка повинен бути ближче до світла, щоб не випробовувати його нестачі. Природного освітлення можна компенсувати штучним.

Полив

Зволожувати грунт потрібно 2-3 рази на тиждень, не допускаючи застою води в грунті. Взимку це кількість можна зменшити до одного разу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оаза в квартирі: особливості догляду пальми

Пересадка

Щорічна зміна субстрату бажана, бо посилює ріст. Обов'язково на дно вазона кладуть шар гальки або черепки від розбитих керамічних горщиків для поліпшення дренажу. Грунт можна брати такий же, як і для драцени.

Розмноження

Добре вкорінюються і верхівкові відростки, і частини стебла з 2-3 бруньками. Можна для розмноження брати шматочки кореневища, де є нащадки.

Шкідники

Якщо в приміщенні сухе повітря, у листках може завестися павутинний кліщ. Однак при систематичних обприскуваннях таке рідкість. У профілактичних цілях можна додати у воду мінімальну дозу інсектицидів.

Буває, на рослину нападають трипси, які знебарвлюють і послаблюють листя. Відмінно бореться з цією напастю звичайне пиво - протерши зелень мокрою ганчіркою.

Заміокулькас - стильна рослина, яка зараз на піку слави. Це пов'язане із простотою догляду та оригінальним виглядом. А ще вона цінується за універсальність - доречно ставити в офісі чи вітальні.

Інша назва цієї рослини "доларове дерево" завдяки даним фен-шуя про примноження фінансів. Воно не втрачає декоративний вигляд весь рік.

Зараз ви читаєте новину «Показали родичку драцени, яка вражає кольором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути