Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2020 15:49

Оаза в квартирі: особливості догляду пальми

Хамедорея або бамбукова пальма - невибаглива тіньовитривала рослина. Вона не примхлива у догляді, зате ефектно виглядає у будь-якому приміщенні. Не важливо це вітальня, великий хол чи офісне приміщення.

Автор: my-agro.com
  Модні рослини 2020: у квартирі та офісі ставлять бамбукову пальму
Модні рослини 2020: у квартирі та офісі ставлять бамбукову пальму

Кімнатні пальми не повинні стояти в темному кутку або під прямими сонячними променями. Можна використовувати місце в півтіні. тоді сонця не попалить листя. Різка зміна високих і низьких температур негативно вплине на стан пальми. Вона повинні знаходитися в такому місці, де не буде холодних протягів.

Оптимальна температура для рослини влітку - 16-20 градусів, а взимку 12-15 градусів. Якщо приміщення охолоджується поступово, то на пальму це ніяк не вплине, навіть якщо температура повітря опуститься до 10 градусів тепла. Рослині для повноцінного росту і розвитку необхідно регулярне провітрювання.

Якщо повітря в приміщенні дуже сухе, то на листках пальми можуть з'явитися плями темного кольору. Також може завестися небезпечний шкідник - павутинний кліщ. Щоб цього не допускати, необхідно використовувати щоденні обприскування рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На піку слави: показали рослину для примноження грошей

Підживлення пальмі хамедореи потрібні тільки в період активного росту - починаючи з квітня і закінчуючи вереснем. У цей час потрібно двічі на місяць вносити добриво для пальм або комплексне мінеральне добриво.

Квітникарі рекомендують пересаджувати пальми в залежності від її віку: молоді рослини - щороку, а дорослі - кожні 3 роки. Якщо пальмі стає тісно в маленькому квітковому горщику, то потрібно перенести її у велику ємність. Дорослу рослину пересаджувати важко. Тому пересадку замінити оновленням верхнього шару грунту.

Подвір'я та сад можна підготувати до святкування своїми руками. Є кілька універсальних способів використання мотлоху для користі. Його варто поєднати із квітами та стрічками. Наприклад, старий велосипед, відра чи ящики.

Цікаві деталі оживляють простір замість того, щоб пилитися у коморах чи гаражах.

Зараз ви читаєте новину «Оаза в квартирі: особливості догляду пальми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути