Їсти свіжу петрушку, збагачену корисними речовинами й позбавлену нітратів можна не лише влітку, але й восени та навіть взимку. Для цього зелень вирощують в домашніх умовах - на підвіконні.
Якщо рослина ще росте на городі - її викопують та саджають у велику місткість, наповнену легким піщаним субстратом або звичайною садовою землею. Після чого встановлюють на світлому підвіконні в приміщенні з температурою 18-21 градусів. Поливають раз у кілька днів та насолоджуються свіжими салати протягом холодної пори року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити лаванду в горщику
Виростити петрушку можна і з насіння. Досвідчені садівники обирають ранньостиглі сорти, які дають урожай через 10-14 днів. Його загортають у вологу марлю, залишають на 2-3 дні, щоб встигло прорости в теплому місці. Потім марлю віджимають, а насіння просушують.
Саджають у горщик, заповнений землею. Проривають канавки глибиною 0,5-1 см, присипають ґрунтом з країв канавок і зволожують водою зі спрею. Поливати через день у помірній кількості. Якщо все зробити правильно, петрушка зійде в залежності від обраного сорту.
Під час карантину багато людей знайшли собі нові захоплення. Прикладом цього є міні-сад у квітковому горщику. Їх ідеї натхненні візуальною концепцією різних казок. Щоб "казкові сади" ожили, роблять меблі і різні аксесуари. Для цього використовують натуральні матеріали - гілки, сушені рослини.
Коментарі