понеділок, 19 квітня 2021 17:46

Розкішний квітник вдома: які рослини найкраще висаджувати з ліліями
5

Фото: zelenasadyba.com.ua

Лілії - унікальні рослини, які зроблять шикарним будь-який букет. Завдяки особливим прямим стеблам, строгому, та все ж дуже красивому листю темних відтінків і звабливості суцвіть лілії додають благородності й аристократичності будь-якому садку.

Лілії поодинці не загубляться лише в змішаних композиціях, та й то в значному віці, коли створять справжні "гнізда". І довго будуть здаватися хоч і красивими, та все ж не вражаючими одинокими стовпчиками. Лілії краще вирощувати групками, хоча б по 3-4, а краще по 5-8 рослин.

Навіть якщо лілії ростуть окремо, групою на газоні, варто подумати про підбір партнера чи хоча б ґрунтопокривної рослини, що маскуватиме її недоліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова йде обертом: 7 вражаючих перших квітів

Щоб виростити їх вдома, варто підібрати правильних компаньйонів. Вони можуть підсилювати, розкривати, змінювати кольорову концепцію оформлення садку. Потрібно шукати пишні рослини, що замаскують низ стебла, недостатньо пишну зелень, дозволять створити ефект неперервності, заповненості, цікавої гри текстур в композиції.

Розпочати естафету цвітіння можна з нарцисів, тюльпанів, мускарі та інших весняних цибулинних, а потім — доповнити лілії літніми та осінніми колегами.

Ідеально доповнюють та розкривають красу лілій інші лілії або посаджені поруч рябчики, ліхніси, канни, гладіолуси, жоржини, зантедескії. Та обмежувати себе лише цибулинними рослинами не варто, адже у змішаних ансамблях лілії поєднуються з надзвичайно різними партнерами.

Серед багаторічних фаворитів — піони, флокси волотисті, півники, ліатріс, дзвоники, наперстянка, гібридні дельфінії, ешольція, геленіум, бузульник, плакун-трава, монарда, айстри, королиця, ехінацея, рудбекія, головатень, оригінальний синьоголовник.

З особливими текстурами, тривалим цвітінням й пишними дернинками — лаванда, анхуза, астильба, шавлії, герані, гравілат, вероніка, котяча м'ята;

З незвичним листям — полин, чистець, гейхера, приворотень, хорога;

Лілії відмінно поєднуються з чагарниками, особливо невеликих розмірів. Їх дуети з трояндами вже стали своєрідним каноном. Та не менш вражаючі і поєднання з вишуканими спіреями, яскравими рододендронами, ситцевими перстачами, сліпучими звіробоями.

Будь-який інтер'єр покращується від живих рослин. А ще вони поглинають шкідливі сполуки та підсилюють концентрацію уваги. Для оптимального використання простору, рослини садять на піднесену грядку або вертикальний сад.

Щоб рослини зберігали привабливий вигляд, важливо відстежувати ряд параметрів. Без необхідної кількості світла, вони не можуть повноцінно рости.

Зараз ви читаєте новину «Розкішний квітник вдома: які рослини найкраще висаджувати з ліліями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути