пʼятниця, 19 березня 2021 02:28

Голова йде обертом: 7 вражаючих перших квітів
7

Анемони
Мускарі
Тюльпани
Рябчики

Цибулинні рослини починають прикрашати квітники першими у сезоні. Вони ідеальні для практичного саду та для вирощування в контейнерах. Їх компактні групки прикрашають порожні галявини, альпінарії і місця під плодовими деревами. Особливо красиво виглядають міксбордери з первоцвітів на фоні декоративних кущів, що тільки прокидаються після зими.

Цибулинні часто розростаються настільки, що утворюють тугу купу з цибулин. Тоді їх треба розсадити. Викопуєте цю купку після закінчення цвітіння, акуратно відділяєте цибулини одна від одної і висаджуєте на нове місце.

Першими навесні зацвітають: проліски; нарциси; крокуси; тюльпани; гіацинти; іриси; амариліс; мускарі; анемони;рябчики.

Кожна з цих цибулинних рослин заслуговує на увагу, але окремо виділю свої улюблені нарциси і тюльпани. Вони невибагливі до догляду і ґрунтів і мають високу морозостійкість. Нарцис може рости як в тіні, так і на сонці. Квітка не потребує багато вологи, але не переносить її надлишку. Перецвіли квіти – зрізали пожухле листя і забули про них до наступної весни.

Тюльпан-розквітає після нарциса. Віддає перевагу добре освітленим ділянкам, легкому супіщаному ґрунту з хорошим дренажем. Може рости і в тіні, але помітно втрачає декоративність. Також не любить застою води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали правило 4 сезонів для краси альпійської гірки

Всі цибулинні квіти, які цвітуть навесні, висаджують восени. Вони стійкі до холоду, то ж гарно зимують. В особливо морозні і малосніжні зими рекомендується вкрити посадки цибулинних товстим шаром мульчі.

Місце для посадки ретельно слід вибирати тільки в тому випадку, якщо ви не плануєте щороку викопувати свої тюльпани, нарциси, крокуси і т.д. Справа в тому, що в цибулині цих квітів зосереджений величезний запас поживних речовин, який в перший рік посадки повністю забезпечує рослину всім необхідним.

З експериментів сучасних флористів виходять вражаючі композиції. Завдяки такому подарунку можна висловити таємні емоції та почуття, особливе ставлення до людини. Це пригодиться чоловікам на 8 березня. Вдалі весняні квіти можуть замінити основний подарунок.

Модні букети приємно дивують неординарністю та екстравагантністю ідей. Флористи комбінують різні за величиною квіти і додають незвичні декори.

Зараз ви читаєте новину «Голова йде обертом: 7 вражаючих перших квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути