понеділок, 24 квітня 2017 02:24

Зграї лелек оселилися у селі на Черкащині

Зграї лелек оселилися у селі на Черкащині
Лелеки прилітають щовесни, щоб народити потомство. Фото: svoboda.fm

Зграї білих лелек живуть близько 30 років у селі Червона Слобода на Черкащині. Прилітають щовесни, щоб народити потомство.

"Спочатку гніздитися почали на моїй старій хаті. Довелося перенести гніздо на стовп, коли будували нову. Колись електрики міняли в селі старі електростовпи на нові. Гніздо я просив лишити, не руйнувати. То були мої знайомі, то послухали", - розповідає Микола Ткалич. Біля його двору на стовпі лелеки облаштували гніздо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіт Мурлика носить на роботі метелика

"Приємно бачити лелек у парі – тоді будеш і сам в парі. Часто зустрічаємо птаха на городі, або по березі Дніпра ходить. Думаю, люблять у нас жити, бо повітря чистіше", - говорить Леся Калініченко.

Місцеві зазначають, що птахи селяться саме у старому селі Змагайлівка, яке колись стало частиною Червоної Слободи. Жителі іноді самі облаштовують гнізда для лелек.

У київському зоопарку народилися 4 чорні лелеки. Про це інформує сторінка звіринцю у Facebook.
"Завдяки нашим зоологам у київському зоопарку вивели 4 чорні лелеки – рідкісний вид птахів, які зникають", - йдеться в повідомленні.
Цього року спробують вивести пташенят ще одного відлюдника – чорного грифа. Нині для пари грифів створили нові, затишніші умови, де їх менше відволікатимуть одне від одного.

Зараз ви читаєте новину «Зграї лелек оселилися у селі на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути