Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2018 13:25

"Все почалось із мозолю на пальці": Владислав Таран втратив ногу

"Все почалось із мозолю на пальці": Владислав Таран втратив ногу
Владислав Таран втратив частину ноги. Фото: Світлана БОНДАРЕВА

3 операції на лівій нозі переніс за останній рік 24-річний Владислав Таран, який мешкає у селі Терешки Полтавського району. Лікарі не можуть поставити точний діагноз проте Кажуть, що автоімунне.

Історію хвороби та як змінилося його життя, Владислав розповів журналістам Gazeta.ua.

"З'явився мозоль на мізинці влітку минулого року. Лопнув, потік гній із кров'ю. Палець покрився чорною твердою кіркою. Першим мені відрізали мізинець. Це було на початку минулорічної зими. За 2 місяці - півстопи, ще за 8 – частково ампутували ногу. Що далі буде – не знаю", - розповів Владислав Таран.

Спочатку лікуватися хлопець намагався у Полтаві. Начебто мав некроз - коли гниє тіло. Проте лікарі порадили поїхати до інституту хірургії імені Шалімова до Києва, де і проводив усі операції. Там хлопцеві поставили діагноз облітеруючий ендартеріїт - хронічне захворювання судин. Причин виникнення хвороби пояснити не змогли. Також не знають, чи прогресуватиме вона й надалі.

Після другої операції влаштувався працювати продавцем-консультантом у місцевому будівельному магазині. Проте за 8 місяців нога знову почала пухнути. Пішла волдирями, почали звужуватись артерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть хворих на ГРВІ отримують пневмонію - районний терапевт

"Лікарі залізли у ліву ногу, подивились і сказали, що колінний сустав зберегти можна, проте без гарантії. А нижня частина точно буде ампутуватись. Коли почув, що за мною їде каталка, розридався. Плакав і в операційній, поки не ввели у сон. Прокинувся вже у палаті з відрізаною ногою нижче коліна".

Коли хвороба загострювалась, серед ночі кололи опіумні знеболювальні. Загалом на лікування пішло понад 200 тис. грн. Наступного дня після останньої операції хлопець почав пересуватись на милицях.

"Духом не падаю. Бігаю, як і раніше, щоправда, тепер цокаю. Інколи серед ночі можу стати на ліву ногу. Навіть пальці відчуваю, яких нема. Це називається фантомами. Лікуюсь у психотерапевта, вживаю ліки. Від них голова не варить, буваю розсіяний, як овоч. Відсутність ноги майже ні на що не вплинула. Господарства ж немає, живу у квартирі", - сказав Владислав.

Планує милиці змінити на протези. Також хоче дізнатись причини виникнення такої автоімунної реакції організму, щоб хвороба не повернулась. Для цього збирає кошти на обстеженняу клініці судинної хірургії в Німеччині. Воно коштує 3 тис. євро.

"Зараз назбирали 2 тисячі — мама підзаробила у Польщі, сільрада виділила 10 тисяч гривень. Ще треба тисячу євро на лікування. Не враховуючи переліт. На жаль, я зараз працювати не можу, живу на пенсію, інвалід третьої групи", - пояснив хлопець.

Владиславу можна допомогти фінансово.

Картка Приватбанку: 5168757356995557 (Таран Владислав Олександрович)

7-місячні сіамські близнюки Джесі й Ремі Пітр із американського штату Флорида народилися з одним на двох шлунком. Також мали зрощені кишківник і печінку. Щоб роз'єднати дівчаток, лікарям знадобилось провести 7 операцій.

Зараз ви читаєте новину «"Все почалось із мозолю на пальці": Владислав Таран втратив ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути