пʼятниця, 14 вересня 2018 03:28

Учням продають щоденники із включеним страховим полісом

Учням  продають щоденники із включеним страховим полісом
У школі №55, де в першому класі навчається син жінки, їй запропонували купити всім дітям однакові щоденники. Фото:images.ua.prom.st

Мати першокласника львівської середньої загальноосвітньої школи №55 Анастасія Винокурова обурилась через те, що батькам учнів запропонували за 25 грн придбати щоденники з фотографією школи та полісом страхування.

У школі пояснюють, що мали на меті лише уніфікувати щоденники своїх учнів, а страхування – це додатковий бонус, - пише ZAXID.NET.

У школі №55, де в першому класі навчається син жінки, їй запропонували купити всім дітям однакові щоденники. Ціна одного щоденника 25 грн і вона включає страхування життя та здоров'я дитини на 1000 та 200 грн відповідно.Однак жінку обурило, що їй не показали сам договір із страховою компанією. А ідею вона вважає вигідною для фірми, яка друкує щоденники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принцеси та шкільна форма з пір'ям: Андре Тан представив першу дитячу колекцію одягу

"По-перше, мені взагалі не сподобалось, що в щоденнику моєї дитини буде написано, що в разі її смерті я отримаю тисячу гривень, – пояснила Анастасія Винокурова. – По-друге, на фото школи [на обкладинці] також видно, як люди йдуть на червоне світло через дорогу. Чого доброго це навчить мою дитину? Ну це все виглядає як якась корумпована схема".

Страхові послуги школі впродовж п'яти років надає київська компанія "Стройполіс".

"За останні п'ять років з приводу настання страхових випадків за договорами страхування львівських школярів до страхової компанії звернулось більше 100 осіб, і за всіма зверненнями були сплачені страхові відшкодування без жодних відмов. З текстом договору страхування можна ознайомитись на сайті нашої компанії", – каже голова праління компанії Олександр Войтко.

На сайті страхової компанії "Стройполіс" справді є макет договору страхування життя. У ньому також вказаний страховий платіж у розмірі 7,24 грн та виплата у розмірі 1000 грн у випадку смерті застрахованої особи.За словами директора школи №55 Ігоря Галушка, такими щоденниками учні школи користуються з 2010 року і їх макет ще тоді затвердили батьки.

"До нас звернулися батьки з тим, як би зробити так, щоб діти не носили кольорові щоденники, на яких часто політична реклама, мультики чи якісь оголені люди. З'явилась ідея зробити уніфікований щоденник. Ми знайшли людину, яка допомогла нам це зробити. Якщо подивитись, скільки зараз коштують щоденники, то це не менше 25 грн. Тобто це мінімальна ціна і додатковим бонусом є страхування, вартість якого – 7 грн і вона включена в ціну. А щодо фото і червоного світлофора, то я навіть на це не зважив. Але це також дитині можна правильно подати, наголосивши, що ті люди роблять неправильно, коли рухаються на червоне", – сказав Ігор Галушка.

Страхівка у щоденнику також була з 2010-го року, ще до того, як страхові послуги почала надавати компанія "Стройполіс". Ідею додати до щоденника страховий поліс подав львів'янин Олександр Єгоров, який тоді працював брокером у страховій компанії "Експерт". Кіілька років тому він перестав займатись страхуванням, а страхові послуги школі почала надавати інша компанія. Тобто школа має договір з приватним підприємцем-посередником, який у свою чергу займається друком та уклав угоду страхування.

"Зараз я вже до друку тих щоденників не маю стосунку, я лише запропонував ідею зі страхівкою вісім років тому. Але вважаю, що 25 грн – це абсолютно адекватна ціна за таку поліграфію і на тому ніхто не заробляє гроші", – сказала Зоряна Довганик.

Начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик наголосила, що батьки мають право відмовитись від купівлі щоденника. За її словами, подібні уніфіковані щоденники використовують ще близько десяти львівських шкіл.

"Також є інші школи, які пропонують свої щоденники учням. Але ніхто не може зобов'язати батьків купувати їх, тому що це їх вибір. Якщо батьки мають іншу точку зору, то вони просто не купують цього щоденника. Якщо ж вони вбачають в цьому корупцію, вони повинні звернутися до управління освіти і ми прийматимемо рішення", – сказала Зоряна Довганик.

1 млрд грн субвенції на Нову українську школу використали лише наполовину.80% цих коштів спрямовані на закупівлю дидактичних матеріалів і меблі. 20% - на закупівлю комп'ютерного та мультимедійного обладнання для початкових класів. Крім державних коштів, гроші також виділяють із місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Учням продають щоденники із включеним страховим полісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути