пʼятниця, 15 червня 2018 15:32

Робототехніка, сумо і неформальна освіта: як Львівщина святкуватиме День молоді

За статистикою, 22,6% населення України вважається молодим.

В останню неділю червня вся українська молодь святкує День молоді, встановлений 1994 року Указом президента України.

Про те, як цьогоріч святкуватиме Львівщина, Gazeta.ua розповів керівник відділу молодіжної політики Львівської ОДА 28-річний Юрій Горун.

Автор: прес-служба ЛОДА
  Цього року нас вперше підтримує Мінмолоді та спорту, - Юрій Горун
Цього року нас вперше підтримує Мінмолоді та спорту, - Юрій Горун

Ви анонсували, що цьогорічне свято відрізнятиметься від попередніх масштабністю, розмахом. Чим це зумовлено?

- Свято вперше відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту. Відповідно маємо більше фінансування і можливостей зробити це 24 червня цікавішим та різноманітнішим. Окрім фінансування з місцевого бюджету, від міністерства отримали близько 200 тисяч гривень.

Загальний бюджет - 237 тисяч.

Чим дивуватимете львівську молодь?

- Буде багато різних локацій. Запрошуємо не лише молодь з міста, а й з районів. Зверталися до районних адміністрацій з такою ініціативою, аби вони посприяли і діти та молодь з міст області теж приїхали.

До слова, основним спікером локації "Мандрівні історії" буде Роман Городечний. Львів'янин, який нещодавно піднявся на найвищу точку світу - Еверест (висота 8848 м).

Також буде локація, що стосуватиметься неформальної освіти. Одна із спікерок - бізнес-коуч Людмила Калабуха. Вона розповідатиме про заробіток в Інтернеті. Також про історію успіху свого бізнесу розповість Андрій Худо, співвласник холдингу "!Fest".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу пропонують студентам

З чого складатиметься спортивна частина святкувань?

- Ігри сумо, мокрий волейбол, надувний скеледром, канатна дорога, битва на купинах. Найменших відвідувачів облаштуємо дитяче містечко.

Також наші партнери покажуть, як працює 3D-принтер і що він може виготовити. І представлять робототехніку. Думаю, вона зацікавить не лише дітей, а й дорослих.

Які громадські організації допомагали вам організувати свято?

- Долучилися до роботи "Граніт", "Пласт", туристичний клуб "Манівці", Інститут суспільних ініціатив, "Скаути", Львівський обласний молодіжний центр, AISEC. Матимемо, наприклад, пластове містечко. Пластуни показуватимуть лайфхаки, як виживати в екстремальних умовах тощо. Робимо це для того, аби показати дітям, що бути пластуном - це круто, і аби діти захотіли долучитися до організації.

Також на території будуть пожежники та патрульні із своїми службовими автомобілями. Розповідатимуть дітям про свою роботу.

Чи фінансує Мінмолоді та спорту ще які заходи вашого департаменту?

- Так, окрім Дня молоді міністерство підтримує ще 7 наших проектів. Це Міжнародна молодіжна модель ООН, всеукраїнська гра "Джура", Всеукраїнський форум відповідального лідерства від Української академії лідерства, Молодіжна столиця Україна, фестиваль Зашків.

Цьогоріч в Україні вперше обрали молодіжну столицю. І за підсумками відкритого конкурсу нею став Львів.

Зараз ви читаєте новину «Робототехніка, сумо і неформальна освіта: як Львівщина святкуватиме День молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути