четвер, 07 червня 2018 21:10

Яку роботу пропонують студентам

Найчастіше студентам пропонують роботу у сфері продажів. Майже кожна десята вакансія від банків. Ще 8% - це кур'єри, водії, оператори контакт-центрів, адміністратори та секретарі.

Також багато вакансій для молодих спеціалістів є у сфері виробництва, торгівлі та логістики. Щоправда, відповідно до кількості резюме, студентів цікавлять сфери IT, гостинності, торгівлі та краси-оздоровлення, пише The Point.

Автор: The Point
  Найчастіше роботу молодим спеціалістам пропонують у сфері продажів. Однак попитом найбільше користуються вакансії у сфері IT.
Найчастіше роботу молодим спеціалістам пропонують у сфері продажів. Однак попитом найбільше користуються вакансії у сфері IT.

За статистикою, зарплатні очікування студентів нижчі, ніж пропозиція роботодавців. Так, у середньому молоді спеціалісти у сфері логістики, продажів чи туризму претендують на заробітну плату трохи більше 6-ти тис. грн. Водночас компанії обіцяють платити 9-10 тис. грн. Лише юні бухгалтера претендують на винагороду більше, ніж пропонують роботодавці.

Автор: The Point
  Середні зарплати для студентів у 2018 році.
Середні зарплати для студентів у 2018 році.

Загалом роботодавці готові підлаштовуватися під потреби студентської аудиторії - поєднувати навчання і роботу, роботу і відпочинок чи прагнення до кар'єрного росту.

В Україні у квітні 2018-го середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств становила 8480 грн. Це у 2,3 раза більше від рівня мінімальної зарплати - 3723 грн. Порівняно з березнем, у квітні середня номінальна зарплата зросла на 1,2%. Якщо порівнювати з квітнем минулого року, вона збільшилась на 27%, повідомили у Держстаті.

Зараз ви читаєте новину «Яку роботу пропонують студентам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути