середа, 27 березня 2019 13:56

Харківські підприємці з ТЦ "Барабашово" несуть матеріальні втрати через активістів

Харківські підприємці з ТЦ "Барабашово" несуть матеріальні втрати через активістів
Підприємці з ТЦ "Барабашово" заявляють, що торгівля на ринку зараз в дуже жалюгідному стані. Фото: Вікіпедія

Через регулярні спроби з боку громадських активістів дестабілізувати ситуацію на харківському Торговому центрі "Барабашово" підприємці втрачають прибуток.

Про це комерсанти розповіли місцевим ЗМІ.

"Торгівля на ринку в дуже жалюгідному стані. Це пов'язано не тільки з ситуацією в країні, війною і економічним занепадом, - зазначає бізнесмен з 15-річним стажем Руслан Гюсейнов. - Останнім часом на ринку почастішали випадки набігу тітушні, незрозумілих людей, постійні виклики поліції, постійні зіткнення. Ми зараз перебуваємо в такому важкому становищі, з одного боку торгівлі немає, з іншого ці внутрішні розгойдування".

При цьому, кажуть підприємці, у виграші залишаються тільки інші харківські ринки, тому як покупець переходить туди. Ще одна проблема полягає в тому, що представники бізнесу, яких взяли під крило псевдо-активісти, перестали платити ринку за оренду і послуги і основне навантаження розподілилося між іншими торговцями.

Нагадаємо, за підтримки міської влади Харкова деякі підприємці на ТЦ "Барабашово" створили ініціативні групи. Під приводом підготовки до створення комунального підприємства, ці підприємці відмовилися продовжувати договори оренди з адміністрацією ТЦ, а також перестали оплачувати комунальні платежі. Крім того, прихильники ініціативних груп створили різні пабліки щодо торгового центру в соціальних мережах, де систематично публікують негативну інформацію, в основному відверті фейки, щодо ситуації на ТЦ і дій адміністрації.

Відзначимо, що ТЦ "Барабашово" є одним з найбільших ринків Східної Європи. Щодня тут здійснюють торгівлю понад 15 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності. Середня відвідуваність становить близько 30 тисяч покупців в день. Раніше кілька підприємців відмовилися продовжувати договори з ринком і оплачувати рахунки під приводом переходу торгових точок в комунальну власність міста.

Зараз ви читаєте новину «Харківські підприємці з ТЦ "Барабашово" несуть матеріальні втрати через активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути