четвер, 05 грудня 2019 15:44

Франція і Німеччина не будуть підштовхувати Зеленського до нерозумних поступок - посол Стівен Пайфер

Франція і Німеччина не будуть підштовхувати Зеленського до нерозумних поступок - посол Стівен Пайфер
Стівен Пайфер вважає, що переговори в "нормандському форматі" - хороша можливість зрозуміти, чи справді сторони конфлікту хочуть досягти мирних домовленостей

Процедура імпічменту президента США Дональда Трампа не відіб'ється на підтримці України. Так вважає співробітник Stanford University (Сполучені Штати Америки), посол Стівен Пайфер. Про це він сказав у відеозверненні до Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка

"Відкрий Україну" у Львові.

Перебуваючи в Україні, він чув побоювання, що процедура імпічменту підірве підтримку, яку США надають Україні.

"Я вірю, що американська підтримка України є і залишається сильною. Вона сильна і в частині Конгресу, де Україні надають велику підтримку як республіканці, так і демократи. Посадовці Державного департаменту, Міністерства оборони, національної безпеки, ті посадовці, які щоденно визначають американську політику, вони розуміють, що Україна і її успіх важливі для американської національної безпеки", - зазначив він.

Пайфер додав, що переговори в "нормандському форматі" - хороша можливість зрозуміти, чи справді сторони конфлікту хочуть досягти мирних домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією

"До сьогодні складалося враження, що Кремль хотів би, аби конфлікт на Донбасі тривав. Вважаючи, що це допоможе тиснути на Київ і зробити складнішим процес реформ та побудови сучасної успішної країни. Але все ж є сенс спробувати, чи має Кремль якусь готовність до миру", - підкреслив він.

На думку Пайфера, європейці хочуть, щоб конфлікт на Донбасі закінчився і тому певний тиск на Україну може бути.

"Але я не думаю, що Франція і Німеччина будуть підштовхувати президента Зеленського до нерозумних поступок", - вважає посол.

Він також підкреслив важливість збереження Мінських угод, щоб Європа продовжувала перебувати у мирному процесі, в також зберігала санаційний тиск на Росію.

5 грудня на Безпековому форумі молодих лідерів у Львові прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк згадав про 25-річчя підписання Будапештського меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Франція і Німеччина не будуть підштовхувати Зеленського до нерозумних поступок - посол Стівен Пайфер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути