четвер, 05 грудня 2019 14:36

Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією

Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією
Володимир Василенко вважає, що треба бути реалістами і називати речі своїми іменами, як в питаннях Донбасу, так і в інших аспектах відносин з Росією. Фото:novynarnia.com

Вся політика Росії по відношенню до України має кінцевою метою знищення держави Україна і української нації.

Російська владна еліта, яку підтримує російське суспільство, вважає Україну екзистенційним ворогом, про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Володимир Василенко під час Безпекового форуму у Львові.

Він вважає, що треба бути реалістами і називати речі своїми іменами, як в питаннях Донбасу, так і в інших аспектах відносин з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандська зустріч": Яценюк дав поради Зеленському

"Нема конфлікту на Донбасі. Є збройна агресія Росії проти всієї України, яка почалася 20 тлютого 2014 року, і яка триває досі, і буде тривати, поки Росія буде окуповувати українські території. Нема ніяких бойовиків – там продовжуються активні збройні дії, є і регулярні збройні формування Російської Федерації… Нема ніяких "ЛНР" і "ДНР" - це окупаційні структури Російської Федерації", - підкреслив Василенко.

За його словами, міжнародні партнери України, зокрема Франція і Німеччина у мінському процесі мають виходити з того, що Росія є агресором,
і враховуючи це, а також норми міжнародного права, забезпечувати виконання вимог України і виплату відшкодувань з боку РФ.

Після успішного проведення структурних реформ Україна матиме можливість стати членом НАТО. Реформи наразі є пріоритетом не лише в сфері обороні і безпеки, але й в інших площинах, що стосуються функціонування держави, про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час Безпекового Форуму у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути