вівторок, 13 листопада 2018 17:42

Екс-керівник поліції виграв суд проти СБУ та прокуратури

Автор: Gazeta.ua
  екс-керівник вінницької поліції Антон Шевцов виграв суд проти СБУ та прокуратури
екс-керівник вінницької поліції Антон Шевцов виграв суд проти СБУ та прокуратури

Колишній керівник Вінницької поліції Антон Шевцов, який зі скандалом звільнився з правоохоронних органів, виграв суд проти співробітників СБУ та Прокуратури.

Судове рішення видав Подільський районний суд Києва.

"Суд задовольнив мої позовні вимоги і визнав дії співробітників СБУ за моїм затриманням, підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ст 111 КК України, арешту мого майна не законними. Суд задовольнив мої вимоги про стягнення моральної шкоди в сумі 2000 грн. Хоча ми з адвокатом просили 2900. Ну 900 грн нехай залишать на пропій. До зустрічі в апеляції. Не забудьте про холодний розум, залізне серце і чисті руки. Хоча про руки краще взагалі нічого не говорити" , - написав у Facebook Антон Шевцов.

Кримінальне провадження за фактом державної зради закрили у травні 2016 року за відсутністю складу злочину.

У травні того ж року слідчий з особливо важливих справ СБУ у Вінницькій області Андрій Мироненко заявив, що Антон Шевцов зможе заново працевлаштуватись в правоохоронних органах.

"Йому нічого не заважає зараз отримати посаду у поліції, навіть керівну. З нього зняли всі підозри. Немає підтверджень тим заявам про державну зраду і що він ніс небезпеку для України. Правда, від поліграфу він відмовився" - казав Мироненко.

Шевцов через суд вимагав відновити його на посаді. Втім, суд першої інстанції у цьому відмовив.

"Нічого страшного. Я терплячий. Дочекаюся коли ватажки вашої злочинної організації звалять за кордон. Виграю всі суди, отримаю від вас гроші, ну і уявляєте, що я зроблю з тими, хто не втече", - казав тоді Шевцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевцов розповів, чому звільнився з поліції

17 березня 2016 року колишній керівник Вінницької обласної поліції Антон Шевцов намагався втекти до Росії. Його звинувачували у державній зраді. За три дні до виїзду за кордон він подав рапорт на звільнення главі Національної поліції Хатії Деканоідзе. Його затримали працівники Служби безпеки на кордоні з Білоруссю.

Його звільнення вимагали вінницькі активісти, коли побачили в аккаунті мережі Фейсбук, що він відкрито був підписаний на сепаратистські групи. Сам Шевцов відмовлявся звільнятися. Сказав, більш нічого робити не уміє.

Зараз ви читаєте новину «Екс-керівник поліції виграв суд проти СБУ та прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути