вівторок, 22 березня 2016 06:05

Колишнього начальника обласної поліції відпустили із зали суду

Автор: фото з сайта www.20minut.ua
  Антон Шевцов очолював поліцію Вінниччини з кінця 2015 року. 14 березня його звільнили. Підозрюють у сепаратизмі та державній зраді
Антон Шевцов очолював поліцію Вінниччини з кінця 2015 року. 14 березня його звільнили. Підозрюють у сепаратизмі та державній зраді

У четвер 17 березня колишній керівник Вінницької обласної поліції 39-річний Антон Шевцов намагався втекти до Росії. Його звинувачують у сепаратизмі. За три дні до виїзду за кордон він подав рапорт на звільнення главі Національної поліції Хатії Деканоідзе. Його затримали працівники Служби безпеки на кордоні з Білоруссю.

— Їхав машиною через пункт пропуску "Синьківка" на Чернігівщині. Мав при собі авіаквиток Мінськ — Москва, — розповіли в СБУ. — Напередодні він звернувся, щоб його перевірили з приводу сепаратизму. Пройшов детектор брехні. Ведемо його не перший день. Аби не втік раніше, відповіли, що перевірку він пройшов, сепаратизму в його діях не виявили. Насправді, вона ще триває.

В Антона Шевцова при затриманні вилучили документи й $10 тис. Перевезли його до Він­ниці. Після кількагодинного допиту доправили до суду. Він найняв трьох адвокатів. Ті подали клопотання, що їхнього підзахисного затримали незаконно. Коли обирали міру запобіжного заходу, Шевцов поскаржився на біль у серці й загострення гастриту. Йому двічі викликали "швидку". В судовому засіданні робили перерву. За цей час сплив термін тримання під вартою — 72 год. Його відпустили, бо в СБУ не знайшли доказів державної зради. Шевцов покинув залу суду. Сів у чорний джип і поїхав у невідомому напрямку.

— Наш підзахисний нікуди не втік і не ховається. Він готовий за викликом з'явитися до суду, — каже адвокат Андрій Левковець.

— Адвокати Антона Шевцова мали законні підстави вимагати звільнення свого підзахисного, — говорить вінницький юрист 29-річний Сергій Корнійчук.

— Спрацювали відмінно. Протягом 72 годин старалися штучно затягнути процес. Водночас слідчий СБУ не міг надати доказів. Керувався лише своїми міркуваннями. Далі Шевцов навмисно відмовився від своїх адвокатів. Просив державного захисника. А це все — час. Фактично, зараз Шевцов може впасти на дно. У нього навіть підписку про невиїзд не взяли. Оскільки підозри не було, суддя боявся схибити. Якби його не випустили, мав би право позиватися до Європейського суду з прав людини.

"Той факт, що главу Вінницької поліції спочатку звільнили, а потім затримали — це насамперед заслуга громадськості, журналістів, які били на сполох всі ці дні. Питання — як ця людина взагалі потрапила на цю посаду. Наскільки мені відомо, кандидатуру Антона Шевцова ініціювали з Адміністрації президента. Правда це чи ні, покаже час", — пише на власній сторінці у "Фейсбуку" депутат фракції БПП Мустафа Найєм, 34 роки.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього начальника обласної поліції відпустили із зали суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути