пʼятниця, 20 травня 2016 15:45

Шевцов може повернутись на посаду керівника поліції

Скандальний екс-керівник Вінницької обласної поліції Антон Шевцов зможе заново працевлаштуватись в правоохоронних органах. Про це сьогодні на брифінгу заявив слідчий з особливо важливих справ СБУ у Вінницькій області Андрій Мироненко.

"Йому нічого не заважає зараз отримати посаду у поліції, навіть керівну. За рішенням суду з нього зняли всі підозри. Немає підтверджень тим заявам про державну зраду і що він ніс небезпеку для України. Правда, від поліграфу він відмовився" - сказав Андрій Мироненко.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Пiд чaс слiдствa встaнoвили, що Шевцов кілька разів звільнявся з oргaнiв внутрiшнiх спрaв i пoвертaвся нa пoсaди з чaсiв oкупaцiї пiвoстрoвa. Заради роботи у поліції, записався у добровольчий батальйон. Але там не служив жодного дня.

Шевцову вже повернули закордонний паспорт та 10 тисяч доларів, які у нього вилучили під час затримання на кордоні. 18 березня він намагався виїхати до Криму через територію Білорусії та Росії.

Де зараз перебуває Шевцов не відомо. Він має право виїхати за межі країни.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

"Ми порадимось з юристами чи оскаржувати рішення суду про закриття справи. Він ніби кришталево чистий і може займати посади в МВС. Вже нічому не дивуюсь. Лише переживаю, якщо у разі активних бойових дій, такі агенти, як Шевцов почнуть працювати на зраду державі. А це призведе до багатьох смертей" - говорить активістка вінницького автомайдану Таїса Гайда.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Як раніше повідомляли, 17 травня прокуратура Вінницької області закрила справу проти екс-начальника Нацполіції Вінниччини Антона Шевцова, якого підозрювали у державній зраді. Слідчий Андрій Мироненко не знайшов складу злочину Шевцова.

Читайте також: Шевцов розповів, чому звільнився з поліції

Нагадаємо, 17 березня колишній керівник Вінницької обласної поліції 39-річний Антон Шевцов намагався втекти до Росії. Його звинувачували у державній зраді. За три дні до виїзду за кордон він подав рапорт на звільнення главі Національної поліції Хатії Деканоідзе. Його затримали працівники Служби безпеки на кордоні з Білоруссю.

Його звільнення вимагали вінницькі активісти, коли побачили в аккаунті мережі Фейсбук, що він відкрито був підписаний на сепаратистські групи. Сам Шевцов відмовлявся звільнятися. Сказав, більш нічого робити не уміє.

Зараз ви читаєте новину «Шевцов може повернутись на посаду керівника поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути