четвер, 12 грудня 2019 13:07

Актори-аматори готують нову комедію
3

Театр на репетиції
Фото: Facebook
Театр на репетиції
Театр на репетиції

Із 2013 року у Полтаві діє аматорський театр "Т.Акт". За цей період театр ставив виключно драматичні твори,і лише цього року вперше актори працюють над комедією.

Журналіст Gazeta.ua побував на репетиції театру і поспілкувався із акторами, аби з'ясувати, як працюють актори-аматори.

Режисер театру "Т.Акт" Олена Суптеля збирала свою "команду" кілька років. За весь час існування "Т.Акту" змінилося більше десятка акторів.

Чергову репетицію вистави Олена призначила на вівторок, шосту вечора. Пропрацьовуватимуть початок комедії, сюжет якої крутиться навколо двох коханців — Річарда Уіллі і Джейн Уорзінгтон.

Із дев'яти акторів, задіяних у виставі, на репетицію прийшли лише четверо.

Аудиторію, де репетирував театр, обставили, наче номер готелю, де за сценарієм поселився Річард Уіллі. Увесь реквізит принесли з дому або змайстрували власноруч. Посередині невеликого приміщення встановили столик, на ньому старий телефон. Річард, якого грає ведучий і колишній вчитель Микола Точілкін, приклав трубку до вуха і спілкувався зі своєю дружиною, Памелою Уіллі. На його обличчі читалося нетерпіння.

"Привіт, люба ... Так. Щойно увійшов у свій номер. Все той же, 48-ий. Вдома все в порядку? Так, люба, я б теж хотів, щоб ти була тут...".

Його мову перервав стукіт у двері. У приміщення зайшла Директорка, яку грає вчителька англійської мови Світлана Кулініч.

"Все, мила, мені треба йти ...", — Річард поклав трубку і почав спілкуватися з Директоркою. Тільки-но йому вдалося її випроводити із "номеру", за спиною у чоловіка розсунулася ширма. Звідти з'явилася темноволоса Джейн Уорзінгтон у самому пеньюарі — то студентка Катерина Кібенко. Вона грає секретарку Річарда, яка от-от стане ще і його коханкою. Вона попрямувала до столика, а Річард продовжував за нею спостерігати. Потім вирушив слідом.

"Знаєте, містере Уіллі, я ніколи собі такого не дозволяла ...", — сором'язливо почала Джейн. Її мова швидка і перебільшено занепокоєна. Очі дівчина опустила додолу.

"Молодець. Я теж", — пристрасно відповів Річард. Потім пригорнув дівчину до себе, намагався поцілувати, проте та вирвалася. На її обличчі — сором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прими балету влаштували танцювальний батл

Поки тривала сцена між Джейн і Річардом, в кінці аудиторії повторював слова Михайло Кишкань. У реальному житті працює на зовсім нетворчій професії, проте у виставі він — Джордж Пігден, 40-річний помічник заступника прем'єр-міністра Великобританії.

"Порядний, чесний одинокий мужчина, який звик вірити лише мамі, шефу, і в то, шо кругом теж всі порядні і чесні. Від чого і страждає", — розповів про свого персонажа Михайло. Додав, що складність його ролі у переході, який має здійснити Джордж. Якщо на початку герой порядний і чесний, то потім він трансформується у "винятково підприємливого мужчину, який іде на всі гроші, так сказать, щоб усім було ок".

У самій виставі багато кумедних і пікантних моментів. Дійових осіб - дев'ять. Дату прем'єри ні актори, ні режисер поки не назвали. Проте сподіваються, що визначаться з нею вже протягом грудня.

Найкращою драматичною виставою минулого сезону назвали "Погані дороги" Київського театру на Лівому березі. Постановницю 37-річну Тамару Трунову визнали найкращим режисером. Переможці Другого всеукраїнського театрального фестивалю-премії "Гра" отримали по 50 тисяч гривень на нові постановки.

Зараз ви читаєте новину «Актори-аматори готують нову комедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути