субота, 23 листопада 2019 11:55

Прими балету влаштували танцювальний батл
6

Олександр Стоянов і катерина Кухар
Анна Софія Шеллер і Микола Городиський
Анна Софія Шеллер
Катерина Кухар в балеті "Жізель"
Катерина Кухар в балеті "Жізель"

У переддень вистави "Жізель", яка пройде в Києві 24 листопада в Національній опері України, дві популярні балетні пари привідкрили завісу закулісся і влаштували на репетиції справжній балетний батл.

Пара Катерина Кухар та Олександр Стоянов з одного бок, і пара Анна Софія Шеллер і Микола Городиський з іншого. Вважається, що партія Жізелі одна з найважчих в класичному репертуарі. На репетиції артисти танцювали по черзі фрагменти з вистави "Жізель". Обидві пари в прекрасній фізичній формі і технічно досконалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виклик і сексуальність: Катерина Кухар приміряла образ сучасної Кармен

Анна Софія Шеллер і Микола Городиський ще зовсім недавно танцювали провідні партії в США, де Анна Софія була примою-балериною New York City Ballet і San Francisco Ballet, а Микола був солістом San Francisco Ballet. А з цього сезону вони є прем'єрами Національної опери України. Це перші артисти зі світовим ім'ям, які переїхали в Україну. Саме їх пара буде танцювати в найближчі дні в балеті "Жізель".

"Жизель" - це справжній французький балет, драматична казка про кохання під музичні мотиви класика Адольфа Адана. Це містична драма 19 століття. Історія про дівчину Жизелі, яка померла через кохану людину, дізнавшись про його зраду і стала Вілліса. Існує легенда, що Вілліс - це нареченої, померлі до весілля. Втративши життя, ці істоти повертаються на землю вночі і мстять чоловікам за своє не відбулася жіноче щастя. Вночі вони виходять зі своїх могил і змушують танцювати самотніх подорожніх, поки у них не зупиниться серце. На світанку вони знову зникають.
Світова прем'єра пройшла в 1842 році, в Парижі. З тих пір цей класичний балет є прикрасою в репертуарі практично всіх головних світових театрів. Створено спектакль за мотивами легенди, яку свого часу передав Генріх Гейне.

Зараз ви читаєте новину «Прими балету влаштували танцювальний батл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути