пʼятниця, 01 листопада 2019 17:34

Виклик і сексуальність: Катерина Кухар приміряла образ сучасної Кармен

Автор: Аркадій Курта
  Катерина Кухар в образі сучасної Кармен
Катерина Кухар в образі сучасної Кармен

Прима-балерина Катерина Кухар напередодні спектаклю "Кармен-сюїта", який відбудеться 2 листопада в Києві, а потім і в інших містах України, знялася в незвичайній фотосесії. Це фотосесія - фантазія, де можна подивитися, як би виглядала сучасна Кармен, якби балетну постановку робили в наш час.

Фотограф Аркадій Курта запропонував варіації на тему того, якою б могла бути сучасна Кармен і створив свої фотографії.

"Мені здається, що сучасна Кармен може бути різною. І в довгій білій сукні, і в чорному боді. Але вона завжди з гордо піднятою головою, як у балеті, так і в житті", - ділиться Катерина Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські зірки балету емігрували в Україну

"Кармен у балеті - це жінка-протест і виклик. Це читається в різких і чітких рухах, з гострою сучасною пластикою. Це акцент на руках, немов сама Кармен промовляє:" Дивіться на мої руки! Заради вашої ж безпеки! ". Це насмішка, яку можна побачити в русі плечей і погляді. Текст в балеті Кармен - це контраст, де жіночність та сексуальність йдуть паралельно", - зазначила прима.

Автор: Аркадій Курта
  Катерина Кухар в образі сучасної Кармен
Катерина Кухар в образі сучасної Кармен

Вистава "Кармен-сюїта" вперше була представлена глядачам в 1967 році. Біля витоків задуму балету за оперою "Кармен" стояла балерина Майя Плісецька. Глядачі постановку зустріли з неймовірним інтересом, а ось уряд тоді критикував приму за надмірну сексуальність рухів і за відверте вбрання, а сам балет намагалися заборонити.

Зараз ви читаєте новину «Виклик і сексуальність: Катерина Кухар приміряла образ сучасної Кармен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути