четвер, 11 квітня 2019 11:01

Супрунівські депутати хочуть об'єднатится з Гожулами

Супрунівські депутати хочуть об'єднатится з Гожулами
Депутати Супрунівки ініціюють громадське обговорення з приводу об'єднання громад. Фото: bibrka-rada

Супрунівські депутати ініціюють об'єднання Супрунівки з Гожулами. 10 із них підписали відповідне звернення до сільського голови.

Про це "Газеті" розповіла депутат сільської ради Альона Боровик.

"Ми вимагаємо 4 травня провести громадські слухання з цього питання й ініціювати процес об'єднання з Гожулами. Під зверненням підписалася третина депутатів. Згідно із законом, голова зобов'язаний підняти питання про проведення слухань на виконкомі", - сказала Альона Олексіївна.

Голова Супрунівки Володимир Богатир готовий об'єднатися з Абазівкою за умови, що його село стане центром ОТГ. За словами депутата, в самій Абазівці об'єднуватися ніхто не бажає, зокрема, й місцевий сільський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На в'їздах в обласний центр замінили прапори

Якщо у Супрунівці так і не вирішать, з ким хочуть бути — її приєднають до Полтави, згідно із перспективним планом Полтавської області. Альона Боровик говорить, що приєднання Супрунівки до міста означає втрату місцевим органом самоврядування всіх повноважень, а селом - своєї самодостатності.

Мешканці Супрунівки і дев'ятеро місцевих депутатів мають бажання приєднатися до Гожулів. Решта 13 депутатів і голова сільради Володимир Богатир віддають перевагу Абазівці та Пальчиківці. Якщо не вирішать самі, примусово стануть частиною Полтави, згідно із перспективним планом Полтавської області.

Зараз ви читаєте новину «Супрунівські депутати хочуть об'єднатится з Гожулами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають