середа, 10 квітня 2019 13:55

На в'їздах в обласний центр замінили прапори
3

Поблизу Супрунівки Полтавського району замінили прапор України
Фото: Facebook
Поблизу Супрунівки Полтавського району замінили прапор України
Поблизу Супрунівки Полтавського району замінили прапор України

Біля села Супрунівка Полтавського району замінили державний синьо-жовтий прапор. Нові стяги з'явилися ще в п'яти місцях - на в'їздах до обласного центру.

Атовець Андрій Олефіренко виклав фото на своїй сторінці у Facebook із Супрунівки. Замінив прапор разом Анікою Супруненко-Лісовець, вдовою вбитого миргородського депутата-свободівця Олега Супруненка.

"2015 року почали чіпляти прапори на головних в'їздах до обласного центру. Таку ідею запропонував нардеп Юрій Бублик. Відтоді кожні три-чотири місяці їх замінюємо. На Південному і Київському вокзалах, за Розсошенцями в Кременчуцькому напрямку, на Селещанському повороті, біля села Побиванка в сторону Диканьки. Прапори замовляємо на швейній фабриці "Полтавчанка". Хочемо знайти якісний матеріал, бо під вітром і негодою стяги швидко рвуться", - розповів "Газеті" Андрій Олефіренко. Він є помічником Юрія Бублика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму засудили 16-річного школяра за наругу над російським прапором

Щоразу на заміну прапорів запрошують патріотів і людей, чиїх родичі мають стосунок до збройного конфлікту на Донбасі.

29 років тому 3 квітня над Ратушею у Львові . Історичне рішення прийняли на сесії Львівської міськради депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика. За день до події стяг освятивперше за багато десятиліть підняли синьо-жовтий прапорло духовенство греко-католицької та української православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «На в'їздах в обласний центр замінили прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають