середа, 19 грудня 2018 12:40

На вулиці Новоселівки виїхав новий сміттєвоз

На вулиці Новоселівки виїхав новий сміттєвоз
Новоселівський сільський голова Людмила Макаренко приймає нову техніку Фото: poltava.to

У Новоселівській сільраді з'явився новий сміттєвоз за 4 млн грн. Вже проїхав центральними вулицями 6 сіл, щоб працівники комунгоспу пообпилювали дерева. Також розчистив з доріг перший сніг.

Про це журналістам повідомили в Новоселівський сільраді.

Сміттєвоз має відвал для розчистки снігу.

"Наймати снігоочисну техніку дуже дорого. У нового сміттєвоза потрібні габарити. Щоб не пошкодити автомобіль, комунальники обпилюють дерева уздовж доріг. Місткість бункера - 18 кубів", - розповів директор сільського комунального підприємства "Турбота" Петро Гриценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планують побудувати сміттєпереробний завод

2 роки тому у селах, які належать до Новоселівської сільради, з'явилися 50 сміттєвих баків по 0,75 куба. Пізніше докупили ще 10. Раніше люди викидали сміття у лісосмуги.

"Розробили маршрут. Уклали договір із полтавським комунальним автотранспортне підприємство № 1628. Договір діє до кінця цього року. Щомісяця платимо близько 3 тисяч гривень за вивезення сміття. Своєї техніки не мали. Написали заявку, потрапили в перелік об'єктів обласної екологічної програми. Половину вартості заплатила обласна адміністрація. Майже мільйон дав депутат обласної ради з коштів, що виділяються обласним бюджетом на розвиток територій. Ще півмільйона восени виділила Полтавська районна рада. Решту грошей дало базове сільгосппідприємство, яке орендує земельні паї на території сільради", - розповіла сільський голова Новоселівки Людмила Макаренко.

В дяких селах сміття вивозитимуть щовівторка, з інших — щоп'ятниці.

Працівник комунального підприємства "Господар" у Пальчиківці 36-річний Юрій Радзієвський два тижні розчищав дорогу до села Келебердівка. Вона завдовжки майже кілометр. Нею щодня йдуть школярі до Пальчиківки. Два села з'єднує вул. Молодіжна. Заросла чагарниками, що нависали над дорогою і заважали проїзду.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Новоселівки виїхав новий сміттєвоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають