пʼятниця, 12 квітня 2019 14:15

На Полтавщині ділилися досвідом ОТГ
9

В Щербанівській ОТГ ділилися досвідом розвитку громад
Фото: Facebook
В Щербанівській ОТГ ділилися досвідом розвитку громад
В Щербанівській ОТГ ділилися досвідом розвитку громад
В Щербанівській ОТГ ділилися досвідом розвитку громад

11 квітня до Щербанівської ОТГ приїхали голови громад із Полтавського району, щоб поділитися досвідом розвитку.

Спершу для гостей провели екскурсію закладами соціальної сфери, що реконструйовані, збудовані нещодавно або ж споруджуються.

Посадовці відвідали майбутні амбулаторію та басейн. Медзаклад збираються ввести в експлуатацію до 31 грудня 2019 року. Вона буде одним із найбільших в області.

"Працювати зі Щербанівською громадою цікаво. Вони ініціативні. Щербанівська ОТГ одна з перших заявила про співфінансування будівництва амбулаторії", - сказав очільник департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амбулаторію будують у дворі багатоповерхівок

Вартість будівництва басейну становить понад 56 млн грн. Роботи завершать у грудні. Матиме 10 доріжок. Там будуть роздягальні, душові, технічні приміщення. Діти тренуватимуться безкоштовно.

"Це буде об'єкт соціально-спортивного спрямування. Якщо ми хочемо мати здорову націю, повинні мати й спортивні об'єкти. Нині в обласному центрі 2 басейни, тому він конче потрібен. У громаді понад 1000 дітей", - зауважив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

Відвідала делегація і вже збудовані об'єкти. Один із них - Розсошенська гімназія, де навчаються 760 дітей. Її фасад нещодавно термомодернізували, а дах відремонтували. На це витратили 10 млн грн.

Були і в дитячому садку "Яблунька". Його збудували за кошти ТОВ "БК "Комбінат виробничих підприємств" на умовах укладеного зі Щербанівською сільською радою соціального договору та відкрили 2 квітня. На нього витратили 26 млн грн. Садок розрахований на 140 дітей, зараз їх там вже 79.

У селі Розсошенці в мікрорайоні Садовий на вул. Перспективній відкрили дитсадок "Яблунька". Розрахований на 140 місць.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині ділилися досвідом ОТГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають