субота, 24 серпня 2019 11:41

У Журавлисі збудували амбулаторію за понад 7 мільйонів гривень

1400 декларацій уклали із сімейним лікарем Уляною Максимець. Працює в амбулаторії села Журавлиха Ставищенського району. Вона збудована у травні за 7 млн 303 тис. грн. Це найкраща амбулаторія району, кажуть у закладі.

Лікар обслуговує три села — Брилівку, Журавлиху й Ясенівку. На виклики їздить позашляховиком "Рено Дастер". Його купили за 500 тис. грн державної допомоги.

— Амбулаторія розташована в центрі села. Є кабінети лікаря, стоматолога, інфекційний, для щеплень. Працює денний стаціонар, приймальня, санітарна кімната й відпочинку. Маємо котельню, — розказує головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Гогунець, 47 років. — В амбулаторії можна зробити електрокардіографію, аналіз крові на цукор, ультрависокочастотну терапію, перевірити зір. Є спеціальні холодильники для зберігання вакцин.

В закладі є комп'ютерна техніка для впровадження телемедицини. Загальна площа амбулаторії — 209,53 кв. м. У день лікар приймає до 30 людей.

Уляна Максимець приїхала на Київщину із західної України. Її чоловік також фельдшер, практикує в селі Розкішна. Подружжю дали квартиру в Ставищі за програмою "Місцеві стимули".

Восени почнеться спорудження амбулаторії в сусідньому селі Красилівка. Буде із приміщенням для проживання фельдшера.

Зараз ви читаєте новину «У Журавлисі збудували амбулаторію за понад 7 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають