Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 17:28

"Найчастіше для хлопчиків замовляють піратів. А для дівчаток — ляльку Лол"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ЛЮДМИЛОЮ МАМАЙ
 

Людмила Мамай у вільний час працює дитячим аніматором

— Близько року тому зрозуміла, що хочу стати аніматором. З дитинства дуже подобалося розважати діток. Моя донька навчається в п'ятому класі. Завжди намагалася організовувати для неї та її однокласників поїздки та екскурсії, — розповідає 31-річна Людмила МАМАЙ із Гайсина.

На замовлення організовує та проводить розважальні заходи для дітей. Самостійно пише для них сценарії.

— Почалося з того, що одного разу організовувала для класу доньки піратську вечірку. Займалася усім — від запрошень на неї до закупівлі подарунків та солодощів, — говорить Людмила. — Потім одна з подруг сказала, що я дуже талановита і мені слід розвиватися у напрямку розваг. Запропонувала спробувати себе у сфері розважання дітей. Послухалася поради. І, як показує час, у мене все вийшло.

Жінка починала з пошиття різних костюмів та підготовки сценаріїв. Деякі складала сама, частину брала з інтернету. Клієнтів шукала через знайомих та в соціальних мережах.

— Менш як за 30 днів організувала маленьку компанію, — веде далі Людмила Мамай. — Планую програми так, щоб кожен із запрошених дітей отримав подарунок. Підбираю сценарії залежно від віку. Готую святкування близько тижня.

Із розробкою та пошиттям костюмів Людмилі допомагає подруга Олена.

— Вона їх шиє, або я замовляю по інтернету. Нові реквізити підкуповую постійно. Маю костюми Маші й Ведмедя, Мікі та Міні Маусів, піратів, Лунтика, ляльки Лол. Також є дві ростові ляльки — ведмідь з мультфільму "Маша та Медвідь" та Беззубик з мультфільму "Як приручити дракона".

Ідеї для сценаріїв допомагає знаходити донька 11-річна Настя. Підказує, що робити. Буває, беру її з собою, — розповідає Людмила. — Найчастіше для хлопчиків замовляють піратів. А для дівчаток — ляльку Лол, Фею та Чаклунку.

Година роботи вартує 700 грн. Зазвичай замовляють програму тривалістю не більше 2 год, каже Людмила. Працює із помічницями — Аліною та Марією.

— Коли мене як аніматора замовляють на день народження, перш за все я запитую вік дитини, стать. Уточнюю, які саме розваги їм потрібні, — говорить жінка. — У програмі використовую гігантські мильні бульбашки, естафети, конкурси та піньяту — величезну кулю із солодощами. Дітки стають по колу, іменинник розбиває її — і солодощі висипаються. Усім таке подобається.

Робота аніматором — моє хобі. Маю постійну роботу — працюю медсестрою травматологічного відділення у гайсинській районній лікарні.

Із аніматором найкраще домовлятися за тиждень. У місяць Людмила Мамай має в середньому 3–4 замовлення.

Із чоловіком 36-річним Ярославом жінка виховує доньку 11-річну Анастасію та сина Дениса, 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Найчастіше для хлопчиків замовляють піратів. А для дівчаток — ляльку Лол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають