Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2019 15:25

На весілля замовляють бісквіти із фруктовим наповнювачем

Автор: Маріанни Мікос
  На весілля купують багатоярусні торти, прикрашені квітами
На весілля купують багатоярусні торти, прикрашені квітами

— Торти печемо років шість. За цей час експериментували і з мастикою, і з фарбами, додавали їстівне золото, шоколад, фрукти. Словом, багато чого було. Тепер розумію, який шоколад найкраще підійде для ганашу (один із різновидів покриття для торту. — Газета), а який зефір — для мастики. І можу хоч уночі заколотити бісквіт на завтрашнє замовлення, — каже 25-річна Вероніка ­Петрова із Нових Санжарів на Полтавщині. Виготовляє торти на замовлення. ­Зараз вагітна, тому останні три місяці береться за невеликі замовлення, а раніше пекла тільки ­весільні.

— Зараз приймаю замовлення лише від знайомих. Бо чоловік поставив ультиматум — надто вже багато часу витрачаю на торти, інколи навіть забуваю про своє здоров'я. Якось тиждень спала по 2 години. Тоді готувала 30-кілограмовий торт, заліплений трояндами із мастики, на весілля. Ніколи було вдома щось приготувати. Чоловік сердився. Казав, помре з голоду швидше, аніж клієнтка вийде заміж, — сміється Вероніка. Її 32-річний чоловік Віктор — адвокат.

Основою для весільного торту найчастіше беруть бісквіти. Вони гарно зберігають форму, тож витримають важкий декор. Популярний крем — заварний, сметанний або вершковий. Печуть по чотири-шість коржів для кожного ярусу, яких може бути до чотирьох.

— Хоч і дуже багато часу на це йшло, та мені подобалося. Найчастіше на весілля замовляли бісквітні торти із фруктовим наповнювачем, цілком вкриті мастикою — білого або блідо-рожевого кольору. Це популярно і зараз, бо білий колір універсальний і асоціюється із нареченою, — каже Вероніка. — Найважче — декорувати торт. Білосніжну мастику без декору лишали тільки раз. Беруть із трояндами, гладіолусами, калами. Всі квіти — з мастики. Для неї беру жувальний зефір — маршмеллоу. І якщо сам торт печу за вечір, то декорую його від двох днів до тижня. ­Важко знайти інструменти для роботи. У Санжарах, Полтаві такі не продаються. Замовляю з Києва. Там купую й їстівну фарбу.

Зараз у світі починають відмовлятися від мастики в декоруванні, проте до України поки що ця тенденція не дійшла.

— В Європі беруть "голі" торти. Бісквіти, перемазані кремами й прикрашені ягодами, боки нічим не вкриті. Недолік — вони можуть перекошуватися під вагою тих же ягід. І ніколи не будуть рівні, як би не намагалася рівномірно покрити, десь бісквіт вологіший, а десь — сухіший. Ярус похилиться.

Зараз ви читаєте новину «На весілля замовляють бісквіти із фруктовим наповнювачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають