У школах для учнів молодших класів почали впроваджувати систему харчування за принципом "шведського столу". Школярі самі обирають страви із запропонованих. Систему випробовують у трьох закладах Києва.
— Ми запровадили шведський стіл із 25 квітня, — каже 54-річна Світлана Мішньова, директор столичної школи №88. — У меню входять усі дозволені дітям продукти — овочі, молочна, гречана і рисова каші, м'ясо, риба, супи, картопля, омлет, фрукти, яблука, апельсини, чай, компот, йогурт, печиво. Їжу підібрали з урахуванням природних потреб. Кухар пройшов додаткове навчання, підвищив свій професійний рівень.
Вартість одного обіду становить 16,25 грн. Батьки за них не платять — гроші на харчування учнів молодших класів виділили з бюджету. Якщо нововведення буде вдале, систему поступово запровадять у всіх школах.
Коментарі