субота, 30 березня 2019 10:16

З понеділка набирає чинності нерестова заборона

З понеділка набирає чинності нерестова заборона
З 1 квітня розпочинається нерестова заборона. Фото: depositphotos

З 1 квітня по 10 червня на водоймах Полтавщини розпочинається нерестова заборона.

Про це нагадує головне управління національної поліції України в Полтавській області.

На водних об'єктах держави діє заборона на вилов усіх видів риби. Не можна рибалити з човнів та займатися підводним полюванням.

Дозволена спортивна та любительська риболовля одною поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку, або спінінгом у світлий час доби з берега, в спеціально визначених місцях. На одного рибалку дозволяють виловити 3 кг риби, на комерційних водоймах - до 5 кг.

За порушення Правил рибальства в період нересту законодавство передбачає покарання - від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

За незначні порушення передбачено попередження або накладання штрафу. Для громадян він становить від 51 до 170 грн, для посадових осіб - до 510 грн.

За грубе порушення, приміром, риболовлю із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухонебезпечних та отруйних речовин, промислових знарядь лову покарання суворіше. Для осіб, які не мають дозволу на промисел, передбачений штраф до 680 грн із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, для посадових осіб штраф до 850 грн із тим же видом конфіскації чи без неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висловити думку про суд можна буде в анонімній анкеті

Залежно від завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 3400 до 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років із конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Окрім штрафу, за незаконний вилов порушникам нараховують збитки від неправомірної діяльності за кожну виловлену рибу, незалежно від її ваги та розміру.

Зараз ви читаєте новину «З понеділка набирає чинності нерестова заборона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають