середа, 21 серпня 2019 15:45

З амброзією борються екологічним препаратом

З амброзією борються екологічним  препаратом
Амброзія викликає алергічний риніт. Хвороба набула всеукраїнського масштабу. Фото: bc-rada.gov.ua

20 серпня на бульварі Олександрійському та окремих ділянках зелених зон Центрального пляжу позбувалися амброзії. Пилок цієї рослини спричиняє алергічний риніт. Останнім часом людей, які страждають від цієї рослини, стало більше. Використовували екологічний препарат, адже ці ділянки є найбільш багатолюдними.

Обприскування проводили фахівці управління благоустрою та екології департаменту ЖКГ

"Механічний спосіб, тобто викошування чи виривання з коренем, неефективний, оскільки рослина все одно залишає насіння. З одного куща висіюється до 40 тисяч зернин. Рослина проростає, цвіте й виділяє пилок, що є алергеном. Тому для вирішення цієї проблеми потрібні дієвіші методи", - сказав головний спеціаліст відділу санітарного утримання та озеленення об'єктів благоустрою Михайло Осіпенко.

Амброзія швидко розповсюджується і сильно висушує ґрунт у культурних посівах. Препарат, що використали для обробки, створений на основі бішофіту. Засіб безпечний для людей і довкілля. Підживлює інші рослини, покращує та відновлює ґрунт. Діє вже за 20 хв. Через листя проникає всередину та викликає в'янення шкідливої рослини, а пилок робить стерильним. Амброзія гине за добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амброзія небезпечна в суху і вітряну погоду

По всьому місту оброблять місця, де росте амброзія.

Амброзія - небезпечна рослина-бур'ян. Її пилок спричиняє не тільки алергічний риніт, а й кон'юнктивіт зі сльозотечею та погіршенням зору, респіраторні розлади, астму з нападами задухи. Ліків від неї поки що не існує.

Зараз ви читаєте новину «З амброзією борються екологічним препаратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають