неділя, 11 серпня 2019 15:38

Потрібно стерилізувати понад 200 тварин

Потрібно стерилізувати понад 200 тварин
Потрібно стерилізувати понад 200 тварин.ФОТО НАДАНЕ ГАЛИНОЮ ЛІЩИНЮК

Немирівський благодійний фонд "Артеміда" подаватиме в міську раду проект про стерилізацію безпритульних тварин. Сподіваються отримати фінансування від мерії.

Бездомними котами та собаками фонд опікується з 2012-го.

— Спочатку хотіли відкрити притулок, але на це потрібні дуже великі кошти, — розповіла волонтер Галина Ліщенюк, 53 роки. — Нещодавно колега Валентина Стасюк зателефонувала з новиною, що міський голова Віктор Качур готовий виділити деякі фінанси. Ось днями ми пройшли тренінг із написання проектів. Тепер маємо сертифікат і подаватимемо проект про стерилізацію тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі познущались із собаки

Благодійний фонд має банківський рахунок, куди перераховують кошти небайдужі.

— Нещодавно за ці гроші простерилізували ще кілька собачок, — продовжила Галина. — Одну дівчинку знайшли біля школи-інтернату, іншу — в парку біля санаторію. На даний момент вирішуємо долю їхніх малюків. Із песиками-хлопчиками легше, більше бажаючих узяти. Із дівчатками складніше. Та ми все ж пропонуємо, складаємо договір із людиною: якщо беруть тварину, то стерилізацію ми гарантуємо. До речі, ветеринар радить саме дівчаток, вони менше хворіють.

Зараз стерилізувати в місті потрібно понад 200 тварин, повідомили у фонді.

Допомогти фонду можна за реквізитами: ПриватБанк — 5169 3305 1875 2917

Першою твариною, яку вдалося приручити людині ще 15 тисяч років тому, був вовк, одомашненим підвидом якого є собака. Одомашнення котів відбулося на 5 тисяч років пізніше.
Собаки допомагали людям у мисливстві та охороні помешкання, а коти – у боротьбі з гризунами. Ці тварини утримувались також для спілкування та отримання додаткових емоцій і ставали повноправними членами сім'ї. Внаслідок одомашнення вони втратили частину рис, притаманних їхнім диким родичам. Через це собаки та коти більше не могли вижити без людини, а люди стали відповідальними за їхню долю.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно стерилізувати понад 200 тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають