пʼятниця, 29 березня 2019 10:25

Можна стати спостерігачем на виборах або повідомити про порушення онлайн

Можна стати спостерігачем на виборах або повідомити про порушення онлайн
На Полтавщині запустили Громадянську кампанію захисту права на вибір. Фото: facebook

У Полтаві запустили Громадянську кампанію захисту права на вибір Полтавщини. Будь-хто може повідомити про порушення на президентських виборах.

Про це розповів координатор кампанії у Полтавській області Олег Слизько.

Штаб кампанії розташований в обласному центрі. Там збиратимуть оперативну інформацію про перебіг виборів. Окремі мобільні групи спостерігатимуть за виборчим процесом у містах і районах. Для Полтавського району їх також сформували.

"По Полтавському району їздитимуть мобільні групи спостерігачів. Наразі таких чотири. Курсуватимуть між дільницями. Їхні члени мають статус офіційних спостерігачів. Кожна група складається з 2-3 осіб. Це громадяни - дрібні підприємці, працівники аграрних підприємств, бюджетних установ, студенти і журналісти. Проект повністю волонтерський і має на меті захистити право кожного громадянина на чесний вибір", - розповів Олег Слизько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нових Санжарах досаджують 20-ту тисячу троянд

Повідомити про порушення на виборах може кожен. Можна зателефонувати на гарячу лінію (094) 501 6 502. Або підключити чат-бот в Telegram - @vybory2019bot. Через нього перевірити кожну виборчу дільницю – програма дає відповіді з посиланням на конкретні статті законодавства. Тут можна описати порушення, прикріпивши фото й відео, завантажити бланки актів і скарг чи зробити пожертву на організацію. До виборів чат працює в тестовому режимі.

Більше інформації можна знайти на сайті громадянської ініціативи.

У бюлетені на виборах президента 31 березня будуть прізвища 39 кандидатів, ставити штамп "вибув" дільничні комісії не уповноважені. Про це повідомила Центральна виборча комісія.

Зараз ви читаєте новину «Можна стати спостерігачем на виборах або повідомити про порушення онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають