вівторок, 11 грудня 2018 14:45

Дорога із Щербанів у Полтаву: хочеш удвічі дешевше — пройдися пішки

Дорога із Щербанів у Полтаву: хочеш удвічі дешевше — пройдися пішки
Проїзд із Щербанів до Полтави. Фото: zakon.kz

Проїзд з мікрорайону "Радгоспний" села Щербані до Полтави приміською маршруткою коштує 8 гривень. За 1,5 кілометри знаходиться зупинка "Завод медичного скла", де діють міські тарифи: 4 грн коштує поїзд у маршрутці, 2 грн — у тролейбусі. Люди проходять цю відстань пішки — аби дешевше добратися до міста.

Мешканці Щербанів поскаржилися на різницю в ціні. Кажуть, що відстань між зупинками невелика, проте вартість удвічі більша.

Районна чи обласна влада не можуть вплинути на розцінки у приміських маршрутах.

"Ціну проїзду в межах міста встановлює міська рада на сесії. Крім того в неї не закладені ПДВ та страховий збір. Так передбачено законом. У вартість приміських перевезень ці обов'язкові платежі закладаються — 20% ПДВ та 3% страхового збору. Ціну проїзду встановлює також сам перевізник. Табличка з розцінками проїзду до кожного села зазвичай наклеюється в салоні на огляд пасажирів", - повідомили у департаменті економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавці мерзнуть на зупинках по 40 хвилин

Через село проходять один прямий та два транзитні маршрути "Буланово - Центральний ринок" та "Малий Тростянець - Центральний ринок". Транспорт ходить вчасно й по графіку, але в часи пік переповнений. Всі беруть за проїзд по 8 грн. З Буланово маршрутки прибувають переповнені. Тому сільська рада хоче додати ще один маршрут через вулицю Біліченка, яка зараз забудовується багатоповерхівками.

"Проект організації дорожнього руху по ній уже є. На найближчій сесії запропонуємо встановити там дві зупинки громадського транспорту" - розповів депутат сільської ради В'ячеслав Макаренко.

Ціну проїзду може знизити лише конкуренція. Якщо у конкурсі на маршрут претендуватиме не один-два перевізники, а п'ять-шість. Хтось із них обов'язково запропонує дешевший проїзд. Про це також розповіли у у департаменті економічного розвитку облдержадміністрації.

На київських вулицях з'явилася позашляхова маршрутка - автобус підвищеної прохідності Torsus Praetorian.

Зараз ви читаєте новину «Дорога із Щербанів у Полтаву: хочеш удвічі дешевше — пройдися пішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають