понеділок, 12 серпня 2019 09:10

Цієї ночі буде один із найпотужніших зорепадів

Цієї ночі буде один із найпотужніших зорепадів
Цієї ночі варто спостерігати за небом - очікують потужний зорепад. Фото: unian

У ніч на 13 серпня у Полтавському районі та області можна спостерігати за зорепадом.

За інформацією прес-служби Всесвітньої метеорної організації, жителі Землі зможуть спостерігати на годину до сотні зірок, що падають. Головне — аби була тепла й безхмарна погода.

Такий зорепад відбудеться завдяки підвищеній активності метеорного потоку Персеїди. Їхній максимум традиційно припадає щороку на у ніч на 13 серпня.

Цікавими подробицями про зорепади й метеорні потоки поділився Микола Тищук, молодший науковий співробітник полтавської Обсерваторії з 0532.ua . Він розповів, падіння яких метеорних потоків вже відбулися, а яких – слід очікувати.

"У серпні ми можемо спостерігати 5 зорепадів: Дельта-Аквариди південні, Дельта-Аквариди північні, Альфа-Каприкорніди, Персеїди, Цигніди. Назви походять від назв сузір'їв, з яких, як ми бачимо, вилітають "зірки" й падають на Землю", – пояснив науковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні термометри покажуть вище 30°C тепла

Два із перерахованих метеорних потоків уже мали свої максимуми 27 липня - Дельта-Аквариди південні та Дельта-Аквариди північні. Також уже пройшов ще один метеорний потік, максимум якого був 2 серпня.

У полтавців іще є можливість побачити це явище. У ніч на 13 серпня падатиме найбільша кількість "зірок". А 20 серпня можна спостерігати максимум зорепаду Цигніди.

Тиждень з 12 по 18 серпня принесе чимало вражень. Бракуватиме часу на роздуми. Хочете чогось досягти, приймайте рішення тут і одразу. Про це Gazeta.ua розповіла астролог Олена Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Цієї ночі буде один із найпотужніших зорепадів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають