неділя, 04 серпня 2019 14:25

Білоцерківців вакцинують від дифтерії та правця

Білоцерківців вакцинують від дифтерії та правця
Безоплатні вакцини для всіх жителів міста. ФОТО: Білоцерківська міська рада

Вакцинуватися від дифтерії та правця у Білій Церкві можна у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 (вул. Івана Мазепи, 65).

Також у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 (вул. Шевченка, 69). В наявності 4 560 доз. При необхідності їх поповнять.

Вакцинують безплатно. Про це повідомили в управлінні охорони здоров'я Білоцерківської міської ради.

Імунітет проти цих захворювань зберігається не на все життя. Періодично потрібна ревакцинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми отримуватимемо державні гроші тільки на тих пацієнтів, яких пролікували"

Діти отримують щеплення в 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 16 років. Дорослі – кожні 10 років.

Якщо ж доросла людина в дитинстві не вакцинувалася або інформація про це відсутня, варто негайно пройти вакцинацію від цих небезпечних хвороб.

Алгоритм вакцинації від дифтерії і правця складається з трьох доз вакцини АДП-м: спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців після другої – третя.

"Більше 95 відсотків населення Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади підписали декларації з сімейними лікарями. У нас обслуговуються жителі й інших населених пунктів. Немає меж села, району, області. Пацієнт іде туди, де вважає кращим для себе", — розповідає 53-річний Олександр Бабушок, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Іллінецької міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківців вакцинують від дифтерії та правця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають