неділя, 31 березня 2019 19:26

Як голосували в Полтавському районі - показали фото
51

Виборча дільниця в Розсошенській гімназії
Фото: Ольга Стенько
Виборча дільниця в Розсошенській гімназії
Виборча дільниця в Розсошенській гімназії
За виборчим процесом у Полтавському районі спостерігали представники ОБСЄ
Виборча дільниця в Розсошенській гімназії

31 березня у Полтавському районі голосувати на дільниці прийшли майже 50% виборців.

Кореспонденти "Газети" відвідали 9 виборчих дільниць району. Також це зробили активісти "Громадської кампанії захисту права на вибір". Цього дня за виборами спостерігали представники місії ОБСЄ.

На 17 год. на дільниці прийшли від 47 до 51% виборців. Загалом день минув спокійно. Особливих порушень активісти "Громадянської кампанії захисту права на вибір" не зафіксували.

У селі Степне майже половина виборців проголосувала в першій половині дня. На дільниці в приміщенні Терешківської сільради охочих набралося кілька десятків. Утворилася черга. Голосували в невеликій кімнаті.

Автор: Ольга Стенько
  Виборча дільниця в Терешках
Виборча дільниця в Терешках

У Коломацькому волевиявлення робили в приміщенні сільського клубу. Тут явка виборців становила 51%. До виборчої дільниці Ковалівки, яка теж розташувалася в сільському будинку культури, люди приїжджали родинами. Проголосувавши, сідали погрітися на сонці, доки діти гуляли на майданчику поряд.

Мешканці Залізничного приходили на вибори в дитячий садочок. Скриньки для бюлетенів та виборчі кабінки розташували в спортивній залі - поміж декору з квітів та картонного казкового замку.

Дільниця в Кованьківці розташована в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті. Вона чи не найменша в районі. Голосувати сюди приїжджали з інших сел маршрутними автобусами. Заборяни та Шили розташовані за понад 2 км, а Надержинщина - по другий бік траси. Тут за півдня прийшли трохи більше 47% людей.

Мешканці Сем'янівки, Олефірів, Терновщини та Патлаївки приїжджали голосувати в Сем'янівський сільський будинок культури. В залі мало природного світла - лише одне вікно. Його компенсували яскравими лампами й освітленням у кабінках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебування спостерігачів на виборах опинилося під загрозою

У Тахтауловому працювали дві виборчі дільниці. В місцевому будинку культури голосували мешканці Жуків. Тут доволі темно, на кабінках щільна тканина. Додаткового освітлення не влаштовували. Це єдина дільниця, де не було пам'ятки виборця.

Через дорогу в місцевому навчально-виховному комплексі голосували мешканці Тахтаулового. Тут не врахували принципи безбар'єрності. Людям треба було подолати вузькі сходи на 2-й поверх. На вході до зали для голосування поміж визначених законом матеріалів з інформацією про кандидатів висів портрет чинного президента України. Після зауваження активіста "Громадської кампанії захисту права на вибір" замість нього почепили годинник.

У Розсошенській гімназії літня жінка впала на сходах. Бригада "швидкої" відвезла постраждалу до лікарні. Попередньо діагностували перелом шийки стегна.

У Полтаві запустили Громадянську кампанію захисту права на вибір Полтавщини. Будь-хто може повідомити про порушення на президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Як голосували в Полтавському районі - показали фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають