понеділок, 22 липня 2019 17:25

100 полтавців за минулий тиждень захворіли на гостру кишкову інфекцію

100 полтавців за минулий тиждень захворіли на гостру кишкову інфекцію
100 людей захворіло на гостру кишкову інфекцію за минулий тиждень. Фото: aif

Цього тижня на Полтавщині зафіксували 100 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Найбільше недужих - у Чутівському, Гадяцькому та Лубенському районах.

Пишуть на сторінці Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України у Facebook.

"Це на 13 випадків менше, ніж попереднього тижня (зниження протягом 2 тижнів), захворюваність по області нижче середнього багаторічного показника. Перевищує районні середні багаторічні показники захворюваність у Гадяцькому, Чутівському, Лубенському районах", - повідомили в дописі.

Також минулого тижня зареєстровано 7 випадків хвороби Лайма в містах Кременчук і Горішні Плавні, Диканьському, Кременчуцькому, Лохвицькому, Лубенському, Новосанжарському районах (по 1-му). Це на 11 менше, ніж попереднього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтавському районі зафіксували кір та гепатит

Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура сприяє поширенню збудників кишкових інфекцій. До організму вони потрапляють переважно з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

У Бердянську Запорізької області у відпочивальника виявили холеру (небезпечне для життя гострозаразне шлунково-кишкове захворювання, що супроводжується блювотою, проносом, загальним порушенням діяльності організму. - Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «100 полтавців за минулий тиждень захворіли на гостру кишкову інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають