вівторок, 11 вересня 2018 13:31

У відпочивальника на морі виявили небезпечну інфекцію

У відпочивальника на морі виявили небезпечну інфекцію
У Бердянську Запорізької області у відпочивальника виявили холеру. Фото - УНН

У Бердянську Запорізької області у відпочивальника виявили холеру (небезпечне для життя гострозаразне шлунково-кишкове захворювання, що супроводжується блювотою, проносом, загальним порушенням діяльності організму, - Gazeta.ua).

Чоловік приїхав із Дніпропетровщини. До лікарні звернувся зі скаргами на розлад травлення. Про це повідомили у прес-службі Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

"Після доби в лікарні він відмовився від лікування та поїхав додому. Пізніше стало відомо, що у пробах, взятих у хворого, є холера", - йдеться в повідомленні.

За місцем відпочинку інфікованого чоловіка в Бердянську обстежено 6 осіб, які були в контакті з ним. Досліджено 10 змивів, 2 проби питної води, одна проба стічних вод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як холера змінює людей до невпізнання

Також досліджені креветки, які купував хворий, морську та стічні води на пляжі, де бував відпочивальник. Однак результати всіх проб негативні, холерні вібріони не виявлені.

Дані про холеру передані за місцем постійного проживання хворого до Новомосковська. Бердянська міськрада затвердила план дій із локалізації та ліквідації вогнища холери.

В Україні за останні півроку на гострі кишкові інфекції, куди входять харчові отруєння (не включаючи ботулізм та отруєння грибами), захворіли 47 256 людей. Окремо на сальмонельозні інфекції за цей період захворіли 3046 українців. Перш, ніж з'їсти немитий фрукт чи овоч, куплений на ринку, або ж скуштувати в'ялену рибу на березі моря, потрібно зважити ризик від вживання цих продуктів.

Зараз ви читаєте новину «У відпочивальника на морі виявили небезпечну інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути