Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 16:09

Вулична музика, шведсько-українська поезія, галушки: як відпочити на Полтавщині в травні-червні

Вулична музика, шведсько-українська поезія, галушки: як відпочити на Полтавщині в травні-червні
Полтава святкуватиме майже все літо. Фото: Полтавська ОДА

2019 року на Полтавщині чимало різних масових гулянь.

Повний перелік надав департамент культури й туризму Полтавської ОДА.

Журналісти "Газети" підготували інформацію про дату, час, місце проведення заходів, що відбудуться в області у травні-червні.

Травень

18 травня — святкують День Європи. Того ж дня у Полтаві відбудеться ХІІ Міжрегіональна виставка-турсалон "Відпочивайте на Полтавщині".

19 травня — День вуличної музики у Полтаві. Для його проведення облаштують 5 локацій — сцена "Твій простір" біля музичного училища, акустика в Петровському парку біля фонтану, рок-школа у Сонячному парку. Також функціонуватимуть фудкорти і майданчики для дітей.

24 травня – у Гадячі відбудеться обласне свято "Дивоцвіт Лесиного гаю".

25 травня – у Полтаві пройде перший фестиваль думок "Полтава – місто можливостей". Запрошені почують надихаючі промови, обмінятися думками на соціальні та політичні теми, набути нових знань і свіжих ідей, взяти участь у майстер-класах та насолодитися культурною програмою. Зустрічі із модераторами проходитимуть із 11:00 до 20:00 на 4 локаціях: Петровський та Сонячний парки, "Твій простір", дворик Краєзнавчого музею.

25 травня – У Грабарівці Пирятинського району відбудеться обласний фестиваль "Калинові гуляння".

26 травня – У Великій Багачці святкуватимуть день кобзарського мистецтва "Взяв би я бандуру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День вишиванки у Раді: у чому красувалися народні депутати

Червень

7-9 червня – у Полтаві проведуть ІІ Міжнародний фестиваль шведсько-української поезії Meridian Poltava. У програмі: поетичні читання, літературні вечори, презентації книжок, екскурсії, кінопоказ та музичні концерти.

8-9 червня – у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний гастрономічний фестиваль "Полтавська галушка", де містянам проведуть майстер-класи з приготування галушок. Центральною подією є кулінарний конкурс "Полтавська битва – битва кухарів" і конкурс на швидкість поїдання галушок.

16 червня — у смт. Нові Санжари до Дня святої Трійці пройде обласне свято "Прийди, прийди до мене, Неділенько Зелена!".

27 червня – у селі Черняківка Чутівського району влаштують обласне свято "Маріїна Долина", приурочене пам'яті художниці Марії Башкирцевої.

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський привітав громадян із Днем вишиванки.

Відповідний допис він розмістив у своєму Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Вулична музика, шведсько-українська поезія, галушки: як відпочити на Полтавщині в травні-червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають