Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2019 10:15

Влаштують ярмарок у Розсошенцях для збору коштів хлопчику

Влаштують ярмарок у Розсошенцях для збору коштів хлопчику
В Розсошенській гімназії проводять збір коштів для хворого на лейкоз 7-річного Артема Могили. Фото: Facebook

7 лютого в Розсошенській гімназії проведуть благодійний ярмарок. Кошти збиратимуть для важкохворого Артема Могили.

Артему 7 років. Мав би піти в перший клас Розсошинської гімназії, але в нього стався рецидив хвороби. На гострий лімфобластний лейкоз хлопчик хворіє з 2015 року.

Артем потребує пересадки кісткового мозку. Від донорів-родичів такі операції виконують у Києві. На жаль, ніхто з близьких не підійшов.

Необхідно робити пересадку від нерідного донора. Шукатимуть у міжнародній базі. Спершу треба провести типування на генетичну сумісність. Батьки знайшли клініку у Вероні. Тамтешні лікарі обіцяють допомогти у пошуку донора кісткового мозку.

Аналіз коштує 5 тис. євро. З них понад 2200 євро вже допомогли зібрати односельці. За тиждень, пише на своїй сторінці мама Артема Світлана Могила, треба зібрати ще майже 2800 євро. Для цього в Розсошенській гімназії найближчого четверга організують благодійний ярмарок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери продають цікаві речі, щоб зібрати на необхідне

"Для тих, хто хоче додати щось смачненьке на ярмарок - не має меж для польоту вашої фантазії. Печиво, тістечка, книжки, іграшки, зроблені руками ваших діточок, щось те, що може бути цікавим нашим маленьким і дорослим благодійникам", – написала на сторінці Щербанівської ОТГ сусідка родини Артема Олена Лазоренко.

Олена надихнулася позитивним досвіодом подібних ярмарків у Полтаві. Наприклад, два роки тому в 6-й школі під час аналогічного благодійного ярмарку зібрали понад 20 тис. грн. на лікування Артема Прохорова.

Збір коштів у Розсошенській гімназії триватиме з 8-ї до 16 години. Всіх небайдужих закликають взяти участь у ярмарку.

Юні мешканці Мачухівської ОТГ створюють яскраві картини з ниток. Сировину набирають на місцевому виробництві - в цеху, де в'яжуть шкарпетки.

Зараз ви читаєте новину «Влаштують ярмарок у Розсошенцях для збору коштів хлопчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають