Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2019 17:45

Діти створюють яскраві картини з відходів виробництва шкарпеток
4

В Мачухах діти створюють картини з відходів виробництва шкарпеток
Фото: Ольга Стенько
Бавовняні нитки і поліпропіленовий пух є сировиною для виготовлення картин
Цех у Мачухах, в якому виготовляють шкарпетки
В Мачухах діти створюють картини з відходів виробництва шкарпеток

Юні мешканці Мачухівської ОТГ створюють яскраві картини з ниток. Сировину набирають на місцевому виробництві - в цеху, де в'яжуть шкарпетки.

Власник підприємства, депутат Мачухвської ОТГ Олег Хардін розповів, що на виробництві залишаються, по суті, відходи. Обрізки бавовняних ниток, які є основою шкарпеток. Поліпропіленовий пух. Саме завдяки поліпропіленовій нитці створюються візерунки на шкарпетках. Залишаються обрізки нитки, подібні до пуху. Він має яскраве забарвлення та підходящу для створення картин текстуру. Це помітила одна з працівниць цеху.

Автор: Ольга Стенько
  Бавовняні нитки і поліпропіленовий пух є сировиною для виготовлення картин
Бавовняні нитки і поліпропіленовий пух є сировиною для виготовлення картин

"У нас серед працівників одна жінка, яка має творче мислення. На жаль, не пам'ятаю імя. Вона була готова проводити для дітей художні гуртки. Якось попросила, щоб ми не викидали залишки з виробництва. А спробували створити щось яксраве. Я багато їжджу по району. Спілкуюся з директорами шкіл. Ми їм запропонували нашу допомогу в творчості. Вони підтримали ідею", - розповів Олег Хардін.

За словами бізнесмена, діти залюбки взялися до нової творчості. Більшість робіт прикрашають навчальні класи. Фабриці теж подарували дві картини з ниток. Утім, не лише картини з ниток навчилися створювати діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як приготувати торт у вигляді вишиванки

Цьогоріч новорічна ялинка, яку встановили в Мачухах на дитячому майданчику, була прикрашена іграшками. Не простими - їх власноруч виготовили мачухівські діти. Діди морози, сніговики, коти - їх школярі виготовляли з частин шкарпеток, які не дов'язали машини. З бобін з-під ниток юні майстри виготовляють підставки під олівці.

Олег Олександрович пропонує художнім студіям, які проводять розвиваючі заняття для дітей, сировину для аналогічний поробок. За словами бізнесмена, отримати обрізки ніток можна безкоштовно, звернувшись до нього чи безпосередньо в цех.

Дітям із Полтави та Щербанівської об'єднаної громади вручили сертифікати з основ програмування та робототехніки. З жовтня вони відвідували безплатні курси,

Зараз ви читаєте новину «Діти створюють яскраві картини з відходів виробництва шкарпеток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають