четвер, 21 березня 2019 14:40

Лісники придумали, як зібрати кошти для онкохворої дитини

Лісники придумали, як зібрати кошти для онкохворої дитини
В Тростянці висадять гектар лісу. Фото: Ольга Стенько

У суботу, 23 березня, в Тростянці Полтавського району засадять 1 га лісу. Кошти, які мали б заплатити робітникам, віддадуть на лікування онкохворого 7-річного Артема Могили зі Щербанів.

Садіння лісу організовують тростянецькі лісники і депутат Щербанівської ОТГ Максим Брехнич.

"Вже кілька років займаємося висадкою лісу поблизу Тростянця. Лісники самі не встигають, тому залучаємо селян і всіх охочих. Цьогоріч взяли мінімальну територію -1 гектар. Перед роботами працівники лісгоспу культивують землю. Під час висадки їздить трактор із причіпом, на якому складені саджанці. Чоловіки розбирають мечі, якими роблять лунки в землі. А жінки вкидають деревця", - розповів Максим Брехнич. Він є головою первинного мисливського осередку в Тростянці.

На акцію сходяться селяни, школярі, мисливці. Цього року працюватимуть у два етапи. Другий планують через тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Всесвітній день лісу - фоторепортаж про те, як садять дерева

Зазвичай лісгосп платить майже 50 грн за робочий день у лісі. Цього разу кошти спрямують на допомогу Атрему Могилі. Він хворіє на гострий лімфобластний лейкоз. Потребує термінової пересадки кісткового мозку. На операцію треба 125 тис. євро. Ці кошти виділила обласна влада. Ще 10 тис. євро потрібно на переліт до Італії та витрати на місці.

21 березня відзначають Всесвітній день лісу. Традицію започаткували в листопаді 1971 року на 16-й сесії Європейської конфедерації сільського господарства. З 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила цей день Міжнародним днем лісу.

Зараз ви читаєте новину «Лісники придумали, як зібрати кошти для онкохворої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають