середа, 18 вересня 2013 17:56

Житловий комплекс для мільйонерів в центрі столиці продовжує пустувати
8

У порожньому елітному кварталі, розташованому в самому центрі Києва, британські журналісти з газет The Guardian і The Daily Mail знайшли ознаки тривалої фінансової рецесії.

Мікрорайон Воздвиженка в Києві побудований на старовинному урочищі Гончарі-Кожум'яки. Будинки нового елітного кварталу побудовані в стилі XIX століття. Будинки та пентхауси для українських мільйонерів роками залишаються порожніми. А місцеві жителі називають район Воздвиженки "містом-примарою" або "мертвим проектом". Виною тому економічна криза і помилки при будівництві багатьох будівель.

Ідея будівництва кварталу для мільйонерів у Києві з'явилася ще в 2002 році. Більше десяти років тому тут планувалося побудувати невеликі будиночки в європейському стилі. Проте з часом проект втратив інвестора і так і не був реалізований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елітний гараж у столиці коштує дорожче вілли на тропічних островах

У 2005 році права на землю перейшли до компанії "Київміськбуд -1", яка запланувала здачу мікрорайону на початок 2007 року. Але через складнощі з прокладкою комунікацій здача будинків була перенесена.

У 2008 році, коли грянула економічна криза, попит на елітне житло в Києві різко знизився. У підсумку, проданою на Воздвиженці виявилася лише п'ята частина об'єктів нерухомості, а більша частина будівель пустує і до цього дня.

По новим красивим вуличкам іноді прогулюються гості та мешканці Києва, проте мало хто хоче купувати нерухомість в цих розкішних будинках. Інвестори, які придбали тут квартири до кризи, втратили свої гроші, адже вартість житла тут впала майже в два рази.

Як повідомив The Guardian замначальника "Київміськбуд -1" Тарас Зябкін, власники є у 250 квартирах. У компанії розраховують продати решту 150 квартир до кінця 2014 року. "Відсутність життя" на Воздвиженці Тарас Зябкін пояснив британським журналістам тим, що багато власників квартир живуть за кордоном і купили квартири в якості інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Житловий комплекс для мільйонерів в центрі столиці продовжує пустувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути