пʼятниця, 13 вересня 2013 13:53

Український ринок нерухомості досяг дна - попит зростає, а ціни стабільні

Український ринок нерухомості досяг дна - попит зростає, а ціни стабільні

Український ринок нерухомості досяг дна - вартість житла стабільна , при цьому кількість угод продовжує зростати, про це повідомляє журнал Фокус.

"Згідно зі статистикою, на вторинному ринку столиці, в залежності від району, квартири подорожчали за рік на 2,3-4,5%. Насправді можна стверджувати, що ціни зовсім не росли, - стверджує головний редатор журналу "Деньги " Олександр Крамаренко. - По-перше, 4,5 % - нижче реального зростання вартості споживчого кошика. По-друге, при покупці нерухомості, торг, як правило складає 5-10 %. Експерти ж, підраховують дані, враховуючи не реальні цифри, а суми, зазначені продавцями в оголошеннях ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на найбільш бюджетне житло практично не змінювалися

Теж саме стосується і житло в новобудовах, розповідає експерт. Ціни на квадратні метри в новобудовах піднялися на 2,5-4,5 %, але, приміром, якщо покупець згоден заплатити повну суму за ще не здане житло, забудовник готовий надати знижку в сумі до 10%.

Подешевшати квартири можуть лише в тому випадку, якщо почнеться зниження попиту на нерухомість. Сьогодні ж попит на нерухомість тільки зростає. За 8 місяців поточного року приблизно на 11 % зросла кількість угод на вторинному ринку, і практично на 22% на первинному.

"Подорожчання ж вартості житла можливе лише при появі доступної іпотеки. Але такої іпотеки немає, і при нинішньому стані української фінансової системи в найближчі два-три роки вона не з'явиться" - упевнений Крамаренко.

Зараз ви читаєте новину «Український ринок нерухомості досяг дна - попит зростає, а ціни стабільні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути