пʼятниця, 30 серпня 2019 12:43

Заборонили встановлювати кондиціонери та склити балкони: подробиці

Заборонили встановлювати кондиціонери та склити балкони: подробиці
Узгодження установки кондиціонерів, зміни форми балконів, лоджій - є функцією керуючої компанії, ОСББ чи іншого балансоутримувача. Фото: Трибуна Бровари

У Броварах на Київщині заборонили склити балкони, змінювати їхню форму та встановлювати кондиціонери на фасадах будинків.

Рішення прийняв виконавчий комітет міста Бровари. Також заборонили змінювати форму і колір віконних рам і дверей, пише "Трибуна Бровари".

"Проект рішення розробило Управління містобудування та архітектури. Його підготували у відповідь на звернення керуючої компанії, яка обслуговує один із житлових комплексів у місті. Оскільки виконком не може прийняти рішення щодо окремого житлового комплекса, то приймає і застосовує його для всього міста", - пояснив мер Броварів Ігор Сапожко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство заборонить українцям самостійно склити балкони

За словами радника мера Григорія Голубовського, узгодження установки кондиціонерів, зміни форми балконів, лоджій є функцією керуючої компанії, ОСББ чи іншого балансоутримувача.

"Ситуація ускладнюється тим, що всі будівлі колишньої комунальної форми власності поки не мають балансоутримувача, не обрали керуючу компанію і не створили ОСББ. Тому будь-які зміни конструктивних елементів будівель власник квартири має погоджувати з усіма співвласниками будинку", - пояснив він.

Мінрегіон запропонував у багатокімнатних квартирах відмовитися від традиційного покімнатного планування. А дозволити проектувати кухні-ніші - ті, які не відокремлені стінами від інших кімнат.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили встановлювати кондиціонери та склити балкони: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути